Τοπικές Ειδήσεις

Απροστάτευτα τα προσωπικά δεδομένα πελατών της βουλγαρικής τράπεζας! Nέα διάσταση στο σκάνδαλο με θύμα Pοδίτη

Και νέα διάσταση προσέλαβαν χθες οι έρευνες γύρω από την απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας με θύμα μέλος ευυπόληπτης οικογένειας της Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ένας κάτοικος της Ρόδου εστράφη κατά ενός ιδιώτη, ενός δικαστικού επιμελητή, του βοηθού του τελευταίου, μιας ιδιώτη, μιας υπαλλήλου στην τραπεζική εταιρεία DSK BANK EAD που εδρεύει στη Σόφια Βουλγαρίας, ενός δεύτερου δικαστικού επιμελητή και κατά παντός άλλου υπευθύνου της ίδιας τράπεζας και εργαζόμενων-υπαλλήλων, νομίμων εκπροσώπων, διευθυντικών στελεχών οποιασδήποτε αρχής και ενδεικτικά υπηρετούντων στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σόφιας και στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Αρχές (ΔΟΥ κλπ) διοικητικές ή δικαστικές Αρχές, όπου χρησιμοποιήθηκαν ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα τα οποία επεξεργαζόταν αποκλειστικά η τράπεζα.
Προέκυψε χθες ότι η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Βουλγαρίας επέβαλε πρόστιμο στην DSK Bank επειδή δεν διαφύλαξε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της.
Επέβαλε ειδικότερα το χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου levs (511.200 ευρώ) πρόστιμο στην τοπική τράπεζα DSK Bank, που είναι τμήμα του ουγγρικού τραπεζικού ομίλου OTP, σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των πελατών που κοινοποιήθηκαν παράνομα.
Τα προσωπικά δεδομένα των 33.492 πελατών της DSK Bank από τα 23.270 δελτία δανείων που περιείχαν και προσωπικά δεδομένα απεριόριστου αριθμού συναφών προσώπων, παρέμειναν χωρίς επαρκή προστασία από την τράπεζα, δήλωσε η Επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας έρευνάς της, η επιτροπή βρήκε αποδεικτικά στοιχεία ότι η DSK Bank, ως διαχειρίστρια προσωπικών δεδομένων, δεν εφάρμοσε τα σχετικά τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ατόμων και των τρίτων που συνδέονται με εκείνους.
Ο Ροδίτης υπήρξε θύμα οργανωμένης εγκληματικής σπείρας, στην οποία διέρρευσαν τα προσωπικά του στοιχεία και το ύψος του τραπεζικού του λογαριασμού της προθεσμιακής του κατάθεσης, δημιουργήθηκε ψευτοεταιρεία με εκπρόσωπο άτομο με το πατρώνυμό του, ο οποίος δημιούργησε οφειλές ισόποσες του ύψους του λογαριασμού του, δηλώθηκε άγνωστή διεύθυνση στη Σόφια, ενώ αυτός όλο το χρόνο διέμενε και διαμένει στη Ρόδο, όπου εργάζεται και πήγαινε μόνο μια φορά στη Σόφια για ανανέωση του λογαριασμού, βγήκαν διαταγές πληρωμής και έγιναν οι ψευδοεπιδόσεις στη Σόφια στη δήθεν έδρα της εταιρείας με πλαστογραφίες υπογραφών και η Τράπεζα, ενώ ήξερε ότι ο πελάτης της ήταν ο ίδιος και όχι το ανύπαρκτο πρόσωπο με το ίδιο πατρώνυμο, εκταμίευσε με fast track διαδικασίες, χωρίς να ελέγξει ούτε τη διαφορά στο όνομα, ούτε την ελληνική του διεύθυνση, ούτε το τηλέφωνό του, ούτε και τις προφανείς βλάβες στο κατασχετήριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου