Ειδήσεις

Eυρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών : Αυξήθηκε σημαντικά η εκμάθηση των Γερμανικών από τους Έλληνες μαθητές

Από 36% το 2005 σε 44% το 2012 αυξήθηκε η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat.

Αντιθέτως, στο ίδιο διάστημα, μειώθηκε σημαντικά η εκμάθηση των Γαλλικών στην Ελλάδα, από 59% σε 49% αντιστοίχως, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών.

Στη χώρα μας η πιο διαδεδομένη γλώσσα που διδάσκονται οι μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένουν τα Αγγλικά (99%).

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά παραμένουν οι πιο διαδεδομένες ξένες γλώσσες που διδάσκονται οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με στοιχεία του 2012.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2012 τα Αγγλικά ήταν η πλέον διαδεδομένη ξένη γλώσσα που διδάσκονταν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες της ΕΕ (97,1% των μαθητών).

Ακολουθούν με διαφορά τα Γαλλικά (34,1%), τα Γερμανικά (22,1%) και τα Ισπανικά (12,2%).

Σημειώνεται ότι στην ΕΕ καταγράφεται σημαντική αύξηση στην εκμάθηση των Ισπανικών, από 7,4% κατά μέσον όρο το 2005 σε 12,2% το 2012.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου