Τοπικές Ειδήσεις

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρόδος είναι μια ιστορία επιτυχίας, ένα success story»

Ως το απόλυτο success story, χαρακτήρισε τη Ρόδο ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το βράδυ της Παρασκευής. «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρόδος είναι μία ιστορία επιτυχίας, ένα success story. Είναι ένα success story όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά για όλη την πορεία της στο πλαίσιο της ελληνικής ιστορίας.
Σαφέστατα είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας. Συνδυάζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με μεσογειακή αισθητική που είναι πανταχού παρούσα. Συνδυάζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με την αυθεντικότητα του φωτός και ακτινοβολεί ένα πολιτισμό με βάθος και νόημα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, και συμπλήρωσε:
«Η Ρόδος είναι ένας πομπός που μεταδίδει ένα μήνυμα ειρήνης, σταθερότητας, ισχύος, στέρεης αυτοπεποίθησης. Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα ολόκληρη, ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας από τη μία και αποφασιστικότητας από την άλλη».
Ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε τη Ρόδο ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο, τη γενική γραμματέα Τουρισμού κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου και τους βουλευτές κ.κ. Γιάννη Μελά, Λάκη Βασιλειάδη και την κ. Κατερίνα Μονογυιού. Το κλιμάκιο είχε σειρά επαφών στο νησί και επισκέφθηκε έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στη φάση εκτέλεσης, όπως η νέα γέφυρα Κρεμαστής και το Εθνικό Θέατρο. Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται προσωπικά για τη Ρόδο. Τόνισε ότι όλα αυτά τα έργα είναι αποτέλεσμα προσπαθειών ανθρώπων με όραμα και διάθεση για δουλειά, αλλά και εργαλείων που διαθέτει πλέον η χώρα.
«Περάσαμε μία πραγματικά παραγωγική μέρα στη Ρόδο. Τα έργα στο νησί είναι απολύτως ορατά. Σήμερα αισθάνθηκα ότι συνάντησα ανθρώπους με όραμα με βαθειά γνώση με απόλυτη διάθεση να κάνουν τομή στην ιστορία του νησιού. Είδαμε την νέα γέφυρα της Κρεμαστής, την νέα μαρίνα, ένα πραγματικό κόσμημα για το νησί, το εθνικό θέατρο που μπορεί να απελευθερώσει το πολιτιστικό υπόβαθρο του τόπου. Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για τη Ρόδο και κατά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλα αυτά τα έργα.
Όλα αυτά τα έργα, είναι αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας ανθρώπων, αλλά και δυνατοτήτων που απέκτησε η χώρα στο τελευταίο διάστημα, όπως είναι το ταμείο ανάκαμψης, το οποίο θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει ένα άλλο σχέδιο Μάρσαλ. Έχουμε πραγματικά τη δυνατότητα να αποκτήσουμε τη χώρα που μας αξίζει και έχουμε αυτή τη φορά και τους ανθρώπους να το πετύχουμε», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.


Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική λύνει προβλήματα του χθες, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται με πλήρη επάρκεια η επιτυχία και οι πρωτοφανείς προκλήσεις του σήμερα. «Ο δυϊσμός είναι το κύριο γνώρισμα της κυβερνητικής πολιτικής. Λύνει αρχικά τις εκκρεμότητες του χθες. Το πρόγραμμα του 2019 υλοποιήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Εκκρεμότητες του χθες, πράγματα που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχουν πια. Έχει επιτελεστεί ένα ψηφιακό θαύμα.
Η χώρα με τη μεγαλύτερη γραφειοκρατία, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να λύσει τις εκκρεμότητές της. Και πέρα από όλα αυτά διαχειριζόμαστε αναδυόμενες προκλήσεις που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς, την πανδημία, την υβριδική κρίση στον Έβρο και στα νησιά, την ενεργειακή κρίση…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης και αναφέρθηκε επίσης στο «ψηφιακό θαύμα» που έχει επιτελεστεί στη χώρα.
«Για πρώτη φορά από το δεν γίνεται, το δεν σβήνει και πράγματα που θεωρούνταν μη εφικτά καθίστανται τέτοια. Αυτό συνέβη επειδή απελευθερώσαμε την ποιότητα των Ελλήνων μηχανικών, όπως κάνουν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος, που προσπαθούν να απελευθερώσουν τον πραγματικό πλουτοπαραγωγικό πόρο της χώρας το ανθρώπινο δυναμικό και Αυτός είναι ο πραγματικός πόρος που μπορεί να κάνει την Ελλάδα να πετάξει. Αυτό πίστεψαν και έκαναν πάντα οι μεγάλοι ηγέτες της χώρας», δήλωσε ο υπουργός.
Σημειώνεται ότι πριν την ομιλία του κ. Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο κλειστή σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, του δημάρχου, Αντώνη Καμπουράκη και εκπροσώπων των τοπικών φορέων και παραγωγικών τάξεων. Μετά την ομιλία, συνεχίστηκε ο διάλογος με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου