Τοπικές Ειδήσεις

Mε το ποσό των 762.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. για το έτος 2021

Την επιχορήγηση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.) για το έτος 2021 με το ποσό των 762.000 ευρώ, για την υλοποίηση του καταστατικού του σκοπού, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα, η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου κ. Βεατρίκη Σέρβου.
Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι με βάση το άρθρο 94, εδάφιο 4, παράγραφος 30, του Νόμου 3852/2010, που ορίζει την επιχορήγηση φορέων που αναπτύσσουν πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου καθώς και όσων συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του, ο Δήμος Ρόδου έχει ανακηρυχτεί σε τουριστικό Δήμο σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 899/1976 (Φ.Ε.Κ. 329/1976, τεύχος Α΄), έτσι όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 664/1977 (Φ.Ε.Κ. 222/1977, Τεύχος Α΄), υποβλήθηκε αίτημα επιχορήγησης του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού.
Ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. έχει αποδεδειγμένα αποκτήσει εκτός από την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία, ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει υψηλή προτεραιότητα στη δέσμευση χώρων στις διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και αρωγή στη διοργάνωση τουριστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων των τουριστικών αγορών του ενδιαφέροντος της Ρόδου.
Ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. ενεργεί την τουριστική προβολή της Ρόδου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στη λοιπή Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομία του νησιού της Ρόδου, αφού με την τουριστική προβολή, πρώτον, διατηρούνται οι παραδοσιακές αγορές (Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και άλλες) και ταυτόχρονα ανοίγονται και νέοι δρόμοι σε αγορές, όπως Αμερική, Καναδάς, Κίνα και άλλες.
Οπως τονίζεται, μετά από μία τουριστική περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης και συρρίκνωσης του τουριστικού εισοδήματος που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας του νησιού και με αβέβαιη την εξέλιξη της ίδιας της πανδημίας και των επιπτώσεών της για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, απαιτείται άμεση στρατηγική και επιχειρησιακή δράση προκειμένου να είναι σε θέση η Ρόδος να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό διεθνώς και να βελτιστοποιήσει την προσέλευση επισκεπτών. Επιπλέον, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ειδικότερα το Τμήμα Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης, ασχολείται με τη λειτουργία των πέντε Γραφείων Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης, στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, στη Μεσαιωνική Πόλη, στο Φαληράκι και στη θέση «Πλατανάκια», καθώς επίσης και με επιμορφωτικά θέματα, όπως ημερίδες και συνέδρια με θέματα τουρισμού εντός της Ρόδου. Καταγράφει και προβάλλει εντός των ορίων του Δήμου Ρόδου τα ήθη και τα έθιμα, τις θρησκευτικές εορτές και τα πανηγύρια και γενικότερα οτιδήποτε σχετικό με τη λαογραφία του νησιού.
Για την προβολή του νησιού, το τουριστικό μάρκετινγκ, καθώς και όλες τις δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως τουριστικές εκθέσεις, workshops, δημοσιογραφικές ομάδες, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με tour operators, συνεργασίες με αεροπορικές εταιρίες, καταχωρήσεις σε έντυπα, αλλά και παραγωγή του απαιτούμενου υλικού, η ευθύνη έχει εκχωρηθεί στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, με την παράλληλη υποστήριξη και συμβολή των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.
Ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. εδώ και δεκαοκτώ χρόνια υλοποιεί όλες αυτές τις δράσεις σε συνεργασία με τους κατεξοχήν τουριστικούς φορείς του νησιού, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Ε.Β.Ε.Δ, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδ/σου, η Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων Ρόδου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, η Ένωση Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ρόδου, η Ένωση Εστιατόρων, οι οποίοι συμμετέχουν και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για τη χάραξη της τουριστικής στρατηγικής της Ρόδου.
Επισημαίνεται παραπέρα ότι λόγω του ό,τι η εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου για επιχορήγηση σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία είναι γενική, παρίσταται η ανάγκη εξειδίκευσής της για την επιχορήγηση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού – ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. με το ποσό των 762.000ευρώ προκειμένου να εκτελεστεί το Πρόγραμμα Δράσης που κατατέθηκε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου