Τοπικές Ειδήσεις

Εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου στο πλαίσιο της δράσης «Οργάνωση και αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης»

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 και ώρα 11.30 έγιναν τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου στο πλαίσιο της δράσης «Οργάνωση και αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης». Η βιβλιοθήκη αναδιαμορφώθηκε, οργανώθηκε και έγινε λειτουργική με την ευθύνη και επίβλεψη της Διευθύντριας Κας Παρασκευής Ξανθούλη, με την εντατική και επίμονη εργασία της καθηγήτριας και φιλολόγου του σχολείου κυρίας Γαλανή Σοφίας, η οποία ψηφιοποίησε όλο το υλικό της βιβλιοθήκης και ανέλαβε την αρχειοθέτησή τους, συνεπικουρούμενη από τους καθηγητές Μπαγανά Ιωάννη και Τζηκούλη Γεώργιο. Η συνδρομή του γυμναστή του σχολείου κυρίου Αρβανίτη Γιώργου ήταν σημαντική.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ροδίων κύριος Καρίκης Στράτος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σάββας Χριστοδούλου καθώς και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 6ου Γυμνασίου Ρόδου κα Μάντα Φατσέα παραβρέθηκαν στα εγκαίνια και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι οποίοι είναι αρωγοί στην αναδιαμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης και στον ψηφιακό εξοπλισμό του σχολείου με τηλεοράσεις σε όλα τα τμήματα και laptop ώστε η διδασκαλία να πραγματοποιείται με σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στο σχολείο μας και για τις δράσεις που γίνονται για τις οποίες ενθουσιάστηκαν και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ροδίων, κ. Στράτος Καρίκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σάββας Χριστοδούλου και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 6ου Γυμνασίου Ρόδου κα Μάντα Φατσέα είδαν από κοντά τα αποτέλεσμα της Δράσης, όπως τη βέλτιστη οργάνωση και ταξινόμηση της συλλογής βιβλίων, τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση του σχολικού χώρου της βιβλιοθήκης, την ενίσχυση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος και της Φιλαναγνωσίας των μαθητών/τριών και την αναμόρφωση της σχολικής βιβλιοθήκης ώστε να λειτουργεί ως μέσο και εργαλείο εξοικείωσης των μαθητών με τις διαδικασίες ενεργούς αναζήτησης της γνώσης και της πληροφορίας. Χάρηκαν ιδιαίτερα που αυτή η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ρόδου στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ροδίων, κ. Στράτος Καρίκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σάββας Χριστοδούλου και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 6ου Γυμνασίου Ρόδου, κα Μάντα Φατσέα είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις:

· μέρος του εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων που οργάνωσε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ΕΣΠΑ 2014-2020» και είναι πιλοτικό.Οι μαθητές την προηγούμενη μέρα, παρακολούθησαν ένα εισαγωγικό Powerpoint το οποίο λειτούργησε ως μια συνοπτική επισκόπηση του προγράμματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 10λεπτη γνωριμία και εισαγωγή στο θέμα με τη διαπραγμάτευση του ιστορικοκοινωνικού πλαισίου της τότε εποχής και την παράλληλη παρουσίαση σε Powerpoint, του υλικού. Η διαδικασία υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι κλήθηκαν μέσα από την μαιευτική μέθοδο να εξαγάγουν τα συμπεράσματά τους. Στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα στον ψηφιακό χώρο του μουσείου, στις αίθουσες του Μηχανισμού (38 και 39), και απαντήθηκε η καρτέλα εργασίας – quiz σε μορφή googleform που μας δόθηκε!! Η δράση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη και επίβλεψη της Διευθύντριας Κας Παρασκευής Ξανθούλη και της καθηγήτριας κας Δώρας Δημητρίου.

· Μέρος από τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν με τους μαθητές/τριες σε ομάδες του τμήματος Β1, βοηθώντας τα παιδιά να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες επικοινωνίας με στόχο να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ τους αλλά και η συνεργασία τους με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους από το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ», τον κ. Σπύρο Στογιάννη

· Μέρος της παρουσίασης των έργων που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές της Α’ τάξης στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Η Δ/ντρια και οι καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Ρόδου ευχαριστούν θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ροδίων, κ. Στράτο Καρίκη, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Σάββα Χριστοδούλου και τη Σύμβουλο

Παιδαγωγικής Ευθύνης του 6ου Γυμνασίου Ρόδου, κα Μάντα Φατσέα για τη βοήθεια και τη στήριξή τους!

Όπως δήλωσε στην ‘δημοκρατική’ ο κ. Καρίκης:

«Όταν το 2019 επισκεφτήκαμε το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, διαπιστώσαμε ότι είχε πολλά προβλήματα. Μετά από μια σειρά παρεμβάσεων και έργων, έχει αναβαθμιστεί. Ήδη εγκαινιάσαμε την βιβλιοθήκη με πολύ μεγάλη χαρά. Όλες οι αίθουσες έχουν αποκτήσει πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, προτζέκτορες, κάμερες, σύνδεση στο διαδίκτυο κ.ο.κ.

Μάλιστα οι τάξεις συνδέονται διαδικτυακά με σχολεία από άλλες χώρες. Αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Δέσμευσή μας είναι ότι μέσα στον Ιούνιο, θα ολοκληρώσουμε και το γήπεδο για τα παιδιά.

Όπως έχω δηλώσει, τα πάω και στο τελευταίο σχολείο αυτού του νησιού! Σταθερή στόχευση της δημοτικής αρχής Ρόδου παραμένει η Παιδεία και τα σχολεία μας. Από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα, θα προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου