Αθλητικά

Σχέδιο για τις προπονήσεις σε ομαδικά και μαχητικά αθλήματα

Η επανέναρξη κανονικών προπονήσεων στα ομαδικά, καθώς και στα μαχητικά αθλήματα αποτελεί το στόχο για την επόμενη φάση επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Το απαιτούμενο σχέδιο βρίσκεται υπό επεξεργασία από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και, στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, απέστειλε επιστολή στις ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες, από τις οποίες ζητά να καταθέσουν ως την Παρασκευή (29/5) προτάσεις για τα ειδικά πρωτόκολλα κάθε αθλήματος.

Στην επιστολή του, ο Γ.Γ.Α. αναφέρει:

«Μετά τις πρώτες φάσεις επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας, με βάση το πλαίσιο που έχει θέσει με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID 19, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α., και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία και το προσωπικό των εγκαταστάσεων, προετοιμάζει την επόμενη φάση της αθλητικής δραστηριότητας.

Έως τώρα οι προπονήσεις των αθλημάτων ήταν ατομικές για κάθε αθλητή και αθλήτρια. Τόσο τα ομαδικά, όσο και τα μαχητικά αθλήματα έχουν την ιδιαιτερότητα της επαφής, οπότε η ένταξη αθλητών και αθλητριών στις ομαδικές προπονήσεις πρέπει να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους εμπλεκόμενους.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε, μέχρι την Παρασκευή 29/5/2020, τις προτάσεις σας για τις ομαδικές προπονήσεις και προπονήσεις επαφής, με συγκεκριμένα πρωτόκολλα από τους ιατρούς της ομοσπονδίας σας, χρησιμοποιώντας και την εμπειρία που μπορείτε να αντλήσετε από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος σας, προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να τεθούν υπόψιν της Υ.Ε.Ε. της Γ.Γ.Α. και να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στενή συνεργασία προς όφελος του αθλητικού κόσμου».

Η επιστολή του κ. Μαυρωτά απευθύνεται προς τις ομοσπονδίες κολύμβησης, βόλεϊ, κωπηλασίας, ταεκβοντό (WTF και ITF), πάλης, χάντμπολ, τζούντο, πυγμαχίας, μπάσκετ, καράτε, ποδοσφαίρου, γου σου-κουνγκ φου, κρίκετ, σάμπο-κουρές-τσιδαόμπα, παγκρατίου, ζίου ζίτσου, κικ μπόξινγκ και μουάι τάι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου