Τοπικές Ειδήσεις

Αποκαταστάθηκε η εικόνα της πλατείας Ακουσιλάου στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου

Σε αποκατάσταση της πλατείας Ακουσιλάου που βρίσκεται στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου, προχώρησε η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, προχώρησαν σε σειρά εργασιών με στόχο την αποκατάσταση της πλατείας, στην οποία εκτελέστηκαν εργασίες απομάκρυνσης των πεπαλαιωμένων ξύλινων κατασκευών, τοποθέτηση νέων παγκακίων, βάψιμο των τοιχίων και κλάδεμα των δέντρων.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, προχώρησαν σε απομάκρυνση των ξύλινων κατασκευών που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία το 2013 και από τότε ουδέποτε είχαν αποκατασταθεί επαρκώς με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης. Ακολούθως, η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων προχώρησε στην τοποθέτηση νέων παγκακίων, με στόχο την ασφαλή χρήση αυτών από δημότες και επισκέπτες. Προχώρησαν επίσης και σε βάψιμο/αποκατάσταση των περιμετρικών τοιχίων.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, πραγματοποίησε το κλάδεμα των θάμνων και των δέντρων που υπάρχουν στην πλατεία και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, απομάκρυνε τα κλαδιά που είχαν εναποθέσει άγνωστοι στο χώρο, χωρίς να ειδοποιήσουν την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου.

Σε ότι αφορά στο γενικότερο σχέδιο της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, σχεδιάζει – κατά σειρά προτεραιότητας – και την κατάθεση συνολικού σχεδίου ανάπλασης και εκσυγχρονισμού τουλάχιστον τριών (3) πλατειών της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου με την παράλληλη αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ο συνολικός σχεδιασμός και η εφαρμογή αυτού, που απαιτεί – πέραν των άλλων – την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών, θα ανακοινώνεται σταδιακά στο πλαίσιο της τετραετίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου