ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύκλο παρεμβάσεων για την καθημερινότητα ανοίγει ο Κ. Μητσοτάκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης

Μέ­τω­πο κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας φέρ­νει και πάλι στο προ­σκή­νιο η Νέα Δη­μο­κρα­τία, έχο­ντας ήδη εγκα­λέ­σει μέσω δη­μό­σιων πα­ρεμ­βά­σε­ων του κ. Μη­τσο­τά­κη και βου­λευ­τών της πα­ρά­τα­ξης τη συ­γκυ­βέρ­νη­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και των Ανε­ξάρ­τη­των Ελ­λή­νων ότι βυ­θί­ζουν την οι­κο­νο­μία.

Ο αρ­χη­γός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, στον από­η­χο της ολο­μέ­τω­πης επί­θε­σης κατά του Με­γά­ρου Μα­ξί­μου και του πρω­θυ­πουρ­γού, Αλέξη Τσί­πρα, με αφορ­μή το ναυά­γιο του συμ­βου­λί­ου υπουρ­γών Οι­κο­νο­μι­κών της ζώνης του ευρώ, επέ­λε­ξε χθες να το­πο­θε­τη­θεί από βή­μα­τος Βου­λής για τα κρί­σι­μα ζη­τή­μα­τα της Παι­δεί­ας. Πρό­κει­ται για ακόμα μία κί­νη­ση που ανοί­γει τη βε­ντά­λια των θε­μά­των της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας των πο­λι­τών, επάνω στα οποία η οδός Πει­ραιώς πα­τά­ει εμ­φα­τι­κά, προ­κει­μέ­νου να ανα­δεί­ξει την κατά τους γα­λά­ζιους κάτω από τη βάση βαθ­μο­λο­γία του κυ­βερ­νη­τι­κού οι­κο­συ­στή­μα­τος. Όσο, δε, σε χρόνο πα­ράλ­λη­λο στη Νέα Δη­μο­κρα­τία προ­ε­τοι­μά­ζουν τον επό­με­νο κύκλο πα­ρου­σί­α­σης θέ­σε­ων, με σειρά να παίρ­νει η γα­λά­ζια οπτι­κή για την Υγεία, η στρα­τη­γι­κή των πε­ριο­δειών και των συ­να­ντή­σε­ων με πα­ρα­γω­γι­κούς φο­ρείς και πο­λί­τες θα συ­νε­χι­στεί, με το βλέμ­μα να στρέ­φε­ται κα­θα­ρά στο επό­με­νο κρί­σι­μο ορό­ση­μο της Διε­θνούς Έκ­θε­σης Θεσ­σα­λο­νί­κης. Εκεί, όπου ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης θα πα­ρου­σιά­σει το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο οι­κο­νο­μι­κό πρό­γραμ­μα του κόμ­μα­τος, όπως αυτό θα δια­μορ­φω­θεί υπό το πρί­σμα των νέων συν­θη­κών.

Οι αιχ­μές του αρ­χη­γού της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, πά­ντως, ανα­φο­ρι­κά με αυτό που στην οδό Πει­ραιώς ονο­μά­ζουν ως “χτί­σι­μο κομ­μα­τι­κού κρά­τους από τη συ­γκυ­βέρ­νη­ση” συ­νε­χί­ζουν να δί­νουν το τέμπο της σκλη­ρής κρι­τι­κής. “Δε θα προ­χω­ρή­σου­με με μία κυ­βέρ­νη­ση η οποία δίνει μάχες οπι­σθο­φυ­λα­κής, που συ­ντη­ρεί τον κρα­τι­σμό, που δεν μπο­ρεί να απαλ­λα­γεί από ιδε­ο­λη­πτι­κές εμ­μο­νές, αλλά και από μια επι­κίν­δυ­νη νο­ο­τρο­πία ελέγ­χου του Κρά­τους. Θα προ­χω­ρή­σου­με μόνο μέσα από μια με­γά­λη πο­λι­τι­κή αλ­λα­γή που θα ξα­να­φέ­ρει στο προ­σκή­νιο τις ιδέες της ελευ­θε­ρί­ας, της αξιο­κρα­τί­ας, της δια­φά­νειας, της ακομ­μά­τι­στης δη­μό­σιας διοί­κη­σης”, ήταν η χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή απο­στρο­φή του κ. Μη­τσο­τά­κη, στην Ολο­μέ­λεια, ενώ σε χρόνο πα­ράλ­λη­λο η Νέα Δη­μο­κρα­τία συ­ντη­ρεί τη λο­γι­κή του σκλη­ρού ροκ ένα­ντι του οι­κο­δο­μή­μα­τος της Κου­μουν­δού­ρου και του κόμ­μα­τος Καμ­μέ­νου, το οποίο και κα­ταγ­γέλ­λει πως επι­χει­ρεί να πο­δη­γε­τή­σει την ενη­μέ­ρω­ση, με απο­κλει­στι­κό στόχο να κρύ­ψει την αλή­θεια από τους πο­λί­τες.

Η δια κυ­βερ­νη­τι­κών κύ­κλων επί­θε­ση στα Μέσα Μα­ζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης, που ήρθε στον από­η­χο της…ήξεις αφή­ξεις στά­σης του πρω­θυ­πουρ­γού στο αφή­γη­μα της διευ­θέ­τη­σης του χρέ­ους, προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση της γα­λά­ζιας πα­ρά­τα­ξης. “Η κυ­βέρ­νη­ση εμ­φα­νί­ζε­ται μέσα σε ελά­χι­στες μέρες με τρεις δια­φο­ρε­τι­κές θέ­σεις για το δη­μό­σιο χρέος. Για αυτό που υπο­τί­θε­ται ότι ήταν το αντάλ­λαγ­μα για να ψη­φί­σει το τέ­ταρ­το Μνη­μό­νιο με τα πολύ σκλη­ρά μέτρα λι­τό­τη­τας για όλους τους Έλ­λη­νες.  Βρί­σκε­ται σε σύγ­χυ­ση και πέ­φτει σε διαρ­κείς αντι­φά­σεις. Και καθώς είναι πα­νι­κό­βλη­τη, από τα αδιέ­ξο­δα που η ίδια προ­κά­λε­σε, επι­τί­θε­ται στα Μέσα Μα­ζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης”, τό­νι­σε η οδός Πει­ραιώς, όσο τα στε­λέ­χη της κρα­τούν στην επι­φά­νεια τη…χαρ­το­γρά­φη­ση μίας “αμεί­λι­κτης πραγ­μα­τι­κό­τη­τας” για την οι­κο­νο­μία και τη χώρα, ελέω των επι­λο­γών Μα­ξί­μου και Αλέξη Τσί­πρα.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.