ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Handelsblatt: Πρόθυμη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υπό προϋποθέσεις η Γερμανία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
χρέος

Σε έγγραφο του γερ­μα­νι­κού υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών για το επερ­χό­μενο Eurogroup, το οποίο θα συζη­τή­σει το θέμα του ελλη­νι­κού χρέους, ανα­φέ­ρε­ται ότι η Γερ­μα­νία θα υπο­στη­ρί­ξει τη συμ­με­τοχή του ΔΝΤ στο ελλη­νικό πρό­γραμμα, ενώ είναι πρόθυμη για ελά­φρυνση του ελλη­νι­κού χρέους υπό προ­ϋ­πο­θέ­σεις, ανα­φέ­ρει δημο­σί­ευμα της Handelsblatt.

«Μία αδύναμη ανά­πτυξη δεν θα νομι­μο­ποιεί αυτο­μά­τως την Ελλάδα να μην απο­πλη­ρώ­σει το χρέος της», ανα­φέ­ρει συγκε­κρι­μένα το έγγραφο. Η ρήτρα ανά­πτυ­ξης θα ενερ­γο­ποιεί­ται μόνο σε συν­δυα­σμό με τακτι­κές αξιο­λο­γή­σεις της εκπλή­ρω­σης των υπό­χρε­ώ­σεων της Ελλάδας, σημειώ­νε­ται.

Επίσης, προ­τεί­νε­ται να υπάρχει και μία ρήτρα αυτό­μα­της δια­κο­πής της δια­δι­κα­σίας ελά­φρυν­σης του χρέους, σε περί­πτωση μη προ­ώ­θη­σης των μεταρ­ρυθ­μί­σεων, σύμφωνα με την άποψη των δανει­στών. Επι­πλέον, προ­τεί­νε­ται να μη συν­δε­θεί το σύνολο των ελα­φρύν­σεων με προ­ϋ­πο­θέ­σεις, ενώ υπάρχει και η σκέψη να επι­στρα­φούν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και άλλων κεντρι­κών τρα­πε­ζών από τα ελλη­νικά ομόλογα στα­διακά και με προ­ϋ­πό­θεση την παρα­μονή της Ελλάδας σε σωστή οικο­νο­μική πορεία. Τέλος, υπάρχει η σκέψη να μπει ως προ­ϋ­πό­θεση να μην αναι­ρε­θεί καμία από τις μεταρ­ρυθ­μί­σεις του προ­γράμ­μα­τος του ESM.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.