ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομιλία Γιούνκερ στη Βουλή: Δεν έχουμε να δώσουμε μαθήματα στην Ελλάδα- Η Ελλάδα έχει μαθήματα να δώσει σε εμάς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
899

“Γνώρισα την Ελλάδα σε εποχές έντονα φορ­τι­σμέ­νες. Η χώρα σας βρέθηκε στο επί­κε­ντρο μιας πολυ­κρί­σης. Αν μια άλλη χώρα είχε βρεθεί στο επί­κε­ντρο τόσων προ­βλη­μά­των, δεν θα μπο­ρούσε να τα έχει αντι­με­τω­πί­σει όπως το κατά­φερε ο λαός σας”, είπε στο ξεκί­νημα της ομιλίας του στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ.

“Η Ελλάδα έκανε πολλά στο προ­σφυ­γικό, ειδικά για να δια­σφα­λί­σει την εφαρ­μογή της συμ­φω­νίας ΕΕ-Τουρκίας. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι αυτό αυτή την περίοδο” σημεί­ωσε ο κ. Γιούν­κερ τονί­ζο­ντας ότι έχει επι­ση­μά­νει και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές Δίκαιο και να ομα­λο­ποι­ή­σει τις σχέσεις του με όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, έκανε ιδιαί­τερη αναφορά στους δύο Έλληνες στρα­τιω­τι­κούς: “Οι δύο Έλληνες στρα­τιω­τι­κοί πρέπει άμεσα να απε­λευ­θε­ρω­θούν. Δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι απο­τε­λούν απειλή για την ασφά­λεια της Τουρ­κίας”, είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

“Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε μαθή­ματα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μαθή­ματα να μας δώσει, Απέ­δειξε την προ­σή­λωσή της στα προ­γράμ­ματα προ­σαρ­μο­γής.

Ουδέ­ποτε ήμουν υπέρ­μα­χος μιας πολι­τι­κής λιτό­τη­τας, τυφλής και άκριτης. Αυτό που τώρα κάνετε είναι να προ­πα­ρα­σκευά­σετε το μέλλον των παιδιών σας. Μην αφήσετε να πάνε χαμένα τα απο­τε­λέ­σματα της προ­σπά­θειας που κάνατε μέχρι σήμερα”, τόνισε στη συνέ­χεια ο Πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής.

“Για την Ελλάδα του αύριο πρέπει να αρθούν οι παθο­γέ­νειες που τόσο κόστι­σαν στην χώρα σας. Η χώρα έχει ανάγκη από υγιείς τρά­πε­ζες. Πρέπει να εκρι­ζω­θεί η δια­φθορά. Χρειά­ζε­ται μια οικο­νο­μία που δεν δημιουρ­γεί χρέη αλλά ευκαι­ρίες.

Υπο­λο­γί­ζουμε στην Ελλάδα για να χτί­σουμε μαζί το μέλλον της ΕΕ των 27. Την χρεια­ζό­μα­στε για νας δώσει μαθή­ματα και διδάγ­ματα”.

“Ζήτω η ευρω­παϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελλη­νική Ευρώπη” είπε στα ελλη­νικά, κλεί­νο­ντας την ομιλία του ο κ. Γιούν­κερ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.