Ειδήσεις

Μήνυμα του Μανόλη Πιννίκα υποψηφίου με τον Φώτη Χατζηδιάκο

Φίλες και Φίλοι,
Ρόδιες και Ρόδιοι,
Ροδίτισσες και Ροδίτες,
«τη στιγμή που το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα, τότε, έχουμε την εποχή των τεράτων» (Γκράμσι), μια εποχή που βιώνουμε σήμερα και για την οποία όλοι είμαστε υπεύθυνοι ο καθένας με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Τόσα χρόνια εκλέγουμε καριερίστες ωφελιμιαίους της πολιτικής, ανθρώπους που καθιέρωσαν ένα καθεστωτικό σύστημα στο οποίο τέθηκαν στο περιθώριο οι «ενοχλητικοί» είτε από προσωπική επιλογή, είτε από την έντεχνη αποπομπή τους από το σύστημα. Έτσι, όμως, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία μετά την Μεταπολίτευση να παραχθεί πολιτική ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης.

Εγώ, ένας από τους «ενοχλητικούς», νοιώθοντας ενοχές προς την νέα γενιά και τεράστιο χρέος για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, και επειδή πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή μετάβασης από την εποχή των «τεράτων» στην εποχή των Ανθρώπων, ανταποκρίθηκα στη πρόσκληση του ανθρώπου, του έμπειρου και γνώστη των αυτοδιοικητικών, και έξω από το σύστημα, Φώτη Χατζηδιάκου.

Η σύγκλιση απόψεων και ιδεών, η αποφασιστικότητα, η οργάνωση, η συλλογικότητα, η θέληση, η εργατικότητα, και ο μεγάλος έρωτας για τη Ρόδο είναι κοινά μας χαρακτηριστικά, τα οποία και με οδήγησαν στην απόφαση να αγωνιστώ στο πλάι του.

Ας συμπορευτούμε, λοιπόν, στη δύσκολη αυτή στιγμή της ανατροπής φέρνοντας στο μυαλό μας τα λόγια του μεγάλου δασκάλου Γληνού «ο μόνος τρόπος να ζήσεις και να πεθάνεις, είναι να ζήσεις και να πεθάνεις για ένα ιδανικό»… τη Ρόδο μας.

ΠΙΝΝΙΚΑΣ Μανόλης,
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος,
Με Σεβασμό στη Νοημοσύνη των Κατοίκων της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου