Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου με εκπροσώπους της ΕΣΠΕΕΡ

Τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΕΡ ΕΠΟΠ Λχία Αντώνιο Καρτσωνάκη και τον γενικό γραμματέα ΕΠΟΠ Επχια ΤΘ Γεώργιο Γιαπιτζόγλου, είχε τη χαρά και την τιμή να δεχθεί στο πολιτικό του γραφείο στη Ρόδο ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου.

Σε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση, ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ενημερώθηκε για τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, ενώ παρέλαβε και σχετικό υπόμνημα θέσεων και προτάσεων.

Τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου των στρατιωτικών και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξής τους για το καλό της πατρίδας μας, προχώρησε άμεσα στην καταγραφή των προβλημάτων τους και στην αποστολή σχετικής επιστολής με τη μορφή του κατεπείγοντος προς τους αρμοδίους Υπουργούς.

«Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΕΡ για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν και την ειλικρινή διάθεσή τους για προσφορά και στήριξη των συναδέλφων τους. Σε ότι με αφορά, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, θα παραμείνουμε στη διάθεσή τους, για εφικτές λύσεις. Οι στρατιωτικοί αποτελούν τους πυλώνες του έθνους μας και γι’ αυτό θα μας βρίσκουν πάντοτε αρωγούς» δήλωσε ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ενώ παράλληλα, μιλώντας με πράξεις, προχώρησε στην αποστολή της κάτωθι επιστολής:

 

 

Δωδεκάνησα, 21 Μαρτίου 2019

 

Αρ. Πρωτ.: 45

 

 

      ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη

  1. Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

 

 

Θέμα: Κατεπείγον αίτημα του Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, για τη μετεγκατάσταση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ρόδου & την αλλαγή του χρόνου πραγματοποίησης των μεταθέσεων

 

Κύριοι Υπουργοί,

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και ιδιαιτέρως του στρατού ξηράς, στελεχώνουν τις στρατιωτικές μονάδες στη νήσο Ρόδο, με περισσότερο από δύο χιλιάδες (2.000) άτομα. Η υπηρεσιακή τους απασχόληση πιθανόν φαντάζει ιδανική, στην πραγματικότητα όμως παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, τόσο για τα ίδια τα στελέχη, όσο και για τις οικογένειες τους. Πρώτιστο και βασικότερο αυτών είναι η στέγαση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Ρόδου (95 ΤΥΕΘ) και η ιατρική του στελέχωση.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του 95 ΤΥΕΘ είναι αρκετά παλιές, με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε νέα εκσυγχρονισμένη πτέρυγα, είτε η ολική ανακαίνισή της. Πρόταση των ιδίων, είναι η μεταφορά τους σε πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» που θα ήταν δυνατό να διατεθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Σε ότι αφορά αυτό το ζήτημα, επιβάλλεται παράλληλα η εξεύρεση κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και του εν γένει ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η στελέχωση του 95 ΤΥΕΘ,  με ιατρούς τουλάχιστον των βασικών ειδικοτήτων (!)

Απαραίτητη προϋπόθεση του ανωτέρω, όπως καταλαβαίνετε, είναι η συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Υγείας.

Ένα δεύτερο ζήτημα, που αφορά αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι αυτό των μεταθέσεων. Κρίνεται επιβεβλημένη, η γνωστοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα – εντός του πρώτου τριμήνου εκάστοτε έτους – των τυχόν μεταθέσεων των στελεχών εκτός νομού και αυτό διότι σε ένα τουριστικό νησί όπως η Ρόδος, η εύρεση οικίας κατά τις περιόδους του καλοκαιριού, είναι παραπάνω από δύσκολη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί να ενοικιάζουν κατοικίες με ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, αδυνατώντας στη συνέχεια να ανταπεξέλθουν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Πέραν τούτου, η έγκαιρη γνώση τυχόν μετάθεσης τους, επιλύει και σοβαρά θέματα που αφορούν τον οικογενειακό τους περιβάλλον και προγραμματισμό, όπως π.χ. οι εγγραφές των τέκνων τους σε όλες τις βαθμίδες φοίτησης, η διαδικασία αιτήσεων χρηματοδότησης των βρεφών και νηπίων τους μέσω ΕΣΠΑ κλπ.

 

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλώ θερμά, βάσει των ανωτέρω, όπως προχωρήσετε στην άμεση εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Ρόδου (95 ΤΥΕΘ), αλλά και στην αλλαγή του χρόνου ανακοίνωσης των τυχόν μεταθέσεων. Άλλωστε, όπως ήδη γνωρίζετε, οι άνθρωποι αυτοί φυλάττουν Θερμοπύλες και η πολιτεία οφείλει να τους στηρίζει και να τους τιμά ειδικά σε ότι αφορά ζητήματα που δύναται να επιλυθούν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση και θετική σας απόκριση και παραμένω στη διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου