Τοπικές Ειδήσεις

Πρόσκληση για ένταξη του εξοπλισμού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου στο ΕΠ της Περιφέρειας

0,78 εκατ. €  από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση  της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου

 Πρόσκληση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να υποβάλει πρόταση για την ένταξη του εξοπλισμού της ΑΕΝ Καλύμνου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”

 Με σκοπό την ενίσχυση της νεοϊδρυθείσας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, η λειτουργία της οποίας αποτελούσε πάγιο αίτημα της ναυτικής, κατά κύριο λόγο, κοινωνίας του νησιού και προκειμένου αυτή να εδραιωθεί μεταξύ των ΑΕΝ της χώρας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού της, με το ποσό 785.000,00 € , με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020,  μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο “Βελτίωση υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης – Εξοπλισμός Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου”, για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας ‘Βελτίωση βασικών υποδομών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στην προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

 

Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 785.000,00 € .

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων ορίζεται η 01/03/2019 και λήξης η 15/04/2019.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

 

Με το ποσό των 785.000,00 € χρηματοδοτούμε την αγορά εξοπλισμού της νεοϊδρυθείσας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου.
Από τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειάς μας, διαθέτουμε πόρους για την κάλυψη αναγκών των νησιών μας και στην Κάλυμνο, η ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου πρέπει να ενισχυθεί,  ώστε να πατήσει γερά στα πόδια της. Δίπλα σε όλα τα νησιά μας, δουλεύοντας μαζί τους, συνεχίζουμε μπροστά”.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου