Ο τελευταίος αγώνας της σειράς World Indoor Tour έγινε την Κυριακή στη Γλασκώβη, όπου θα φιλοξενηθεί και το επόμενο ευρωπαϊκό κλειστού – κι ενώ η προθεσμία επίτευξης ορίων για το παγκόσμιο έχει περάσει. Στο επί κοντώ (που δεν ανήκει στα αγωνίσματα της σειράς φέτος) κυριάρχησε το ελληνικό δίδυμο των Στεφανίδη-Κυριακοπούλου.

Αφού η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος πέρασε με τη δεύτερη τα 4,45μ. και 4,55μ., στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 4,65μ. για να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ (Παρίσι-4,61μ.) και να δείξει ότι άξιζε κάτι παραπάνω φέτος στον κλειστό (αν και τυπικά δεν έχει βγει ακόμα η 12αδα του παγκοσμίου, αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει κάτι).

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε το ύψος αυτό, στο οποίο ξεκίνησε, με τη δεύτερη, με τις 2 αθλήτριες μας να συνεχίζουν στα 4,75μ. Η Κυριακοπούλου βρέθηκε κοντά στη δεύτερη προσπάθειά της, με τη Στεφανίδη να κινδυνεύει με την πρώτη της ήττα μετά από πολύ καιρό, ωστόσο πέρασε το ύψος με την τρίτη της προσπάθεια και πήρε τη νίκη.

Στη συνέχεια προσπάθησε στα 4,84μ. αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ (Λιεβιν-4,83μ.). Καλύτερες φέτος παραμένουν οι 2 Αμερικανίδες και η Sidorova. Η Κυριακοπούλου μάλλον πρέπει να έχει κάνει και κάποιο ρεκόρ σε …ελέγχους doping καθώς κλήθηκε για τον 9ο φετινό!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ