Ειδήσεις

Ποιες αποφάσεις έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

• Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της ∆ΕΥΑΡ για το έργο “Μετατόπιση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης που βρίσκεται εντός των ορίων του Δ.Δ. Αφάντου, εκτός του εύρους κατάληψης του έργου”. Συνολικού προϋπολογισμού 418.000 ευρώ, και δόθηκε παράταση έως 30 Ιουνίου του 2014.

• Τροποποίηση προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Επισκευή – Συντήρηση παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου για κάλυψη αναγκών διοίκησης-µμεταστέγασης υπηρεσιών”. Συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, και δόθηκε παράταση έως 31 Δεκεμβρίου του 2014.

• Τροποποίηση προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Συντήρηση εξωτερικών όψεων Εθνικού Θεάτρου Ρόδου”. Συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, και δόθηκε παράταση έως 31 Δεκεμβρίου του 2014.

• Τροποποίηση προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Αναβάθμιση οδού Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι”. Συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, και δόθηκε παράταση έως 31 Ιουλίου του 2014.

• Τροποποίηση προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήλου για το έργο “Συντήρηση λιθόστρωτων µονοπατιών Τήλου”. Συνολικού προϋπολογισμού 78.162,36 ευρώ και δόθηκε παράταση έως 31 Οκτωβρίου του 2014.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο “Αποκατάσταση όψεων κτηρίου Ταχυδρομείου Ρόδου”. Συνολικού προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για το έργο “Αποκατάσταση περίφραξης πάρκου ελαφιών Αγ. Σουλά νήσου Ρόδου”. Συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για το έργο “Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην ∆. Κ. Πυλίου”. Συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Καρπάθου για το έργο “Προμήθεια χλοοτάπητα νεότερης γενιάς και λοιπών υλικών για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Καρπάθου”. Συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο “Προμήθεια χαλαζιακής και πλαστικής άµµου”. Συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Μητρόπολης Σύµης για το έργο “Συντήρηση καμπαναριού Πανορµίτη στη νήσο Σύμη”. Συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

• Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο “Δοµητική αποκατάσταση – επεμβάσεις στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Παναγιάς Φιλερήµου στη Νήσο Ρόδο”. Συνολικού προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.
Εκτός από τις παραπάνω προγραμματικές Συμβάσεις, εντάχθηκαν και εγκρίθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου τα παρακάτω έργα:

Για το νησί της Ρόδου η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 9×9 και Κλειστού Αθλητικού κέντρου στο Δ.Δ. Αρχαγγέλου Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα, και η τοποθέτηση Ηλεκτροφωτισμού στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Φανών, συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Για το νησί της Καρπάθου, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 5×5 στο Δ.Δ. Μεσοχωρίου συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Τα παραπάνω έργα θα εκτελεστούν μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Ρόδου και Καρπάθου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου