Ειδήσεις

Μάνα και γιος κατηγορούνται για εκβίαση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για εκβίαση και σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης, µετά από καταγγελία µιας επιχειρηµατία, που δραστηριοποιείται από πολλών ετών στον τουριστικό κλάδο, στα Δωδεκάνησα, θα καθίσουν μια 51χρονη και ο 32χρονος γιος της, κάτοικοι Αθηνών.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ακόμη ένας 46χρονος κάτοικος Αθηνών, που έχει όμως αποβιώσει.

Όπως έχει αποκαλύψει η “δ”, η επιχειρηµατίας φέρεται να υπέκυψε σε εκβίαση των κατηγορούµενων ότι επρόκειτο να δηµοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο βιντεοσκοπηµένα πλάνα από εξωσυζυγική ερωτική σχέση της. Διατείνεται παραπέρα ότι το κύκλωµα που κατήγγειλε χρησιµοποίησε επιταγές, που η ίδια παρέδωσε, εκβιαζόµενη, για να µην δηµοσιοποιηθεί το βίντεο µε τον παράνοµο δεσµό της, για την έκδοση διαταγής πληρωµής, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι οι επιταγές αυτές προέρχονται από δάνειο.

Στην πορεία της δικαστικής έρευνας σημειώθηκαν σοβαρές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα την 24η Απριλίου 2013, μεταξύ της 51χρονης κατηγορούμενης και της 64χρονης μηνύτριας φέρεται να συμφωνήθηκαν, να συνομολογήθηκαν και να έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά τα κάτωθι:

-Η εξωδικαστική επίλυση της συνολικής διαφοράς οικονομικής και ποινικής και προς αποφυγή της συναισθηματικής και ψυχολογικής ταλαιπωρίας, εξόδων και δαπανών μεταξύ τους.
Πιο συγκεκριμένα η 64χρονη φέρεται να υπόσχεται και υποχρεούται όπως καταβάλει στην 51χρονη το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ σε δόσεις. Με το ίδιο συμφωνητικό φέρεται να γίνεται κοινά αποδεκτό ότι έχει ήδη καταβληθεί από την 64χρονη στην 51χρονη το ποσό των 14.000 ευρώ. Με την καταβολή και εξόφληση όλων των ανωτέρω ποσών, γίνεται επίσης αποδεκτό και από τις δύο ότι εξοφλείται ολοσχερώς η απαίτηση της 51χρονης έναντι της 64χρονης με Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

-Αμφότερες οι συμβαλλόμενες πλευρές, παραιτούνται από κάθε έννομο δικαίωμά τους και από την άσκηση οιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος ή μέσου, αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων αλλά και υποβολής μηνύσεων, που ήδη εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστήρια και δηλώνουν ότι πλέον θα παραιτηθούν από όλα τα ασκηθέντα δικόγραφα και θα ανακαλέσουν ή άλλως δηλώσουν ότι ουδεμία απαίτηση υπάρχει από τις ασκηθείσες εγκλήσεις που εκκρεμούν και αυτό θα το δηλώσουν και ενώπιον του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ειδικότερα αναφορικά με τις εγκλήσεις, που αμφότερες υπέβαλαν και οι οποίες ήδη βρίσκονται στο στάδιο της ανακριτικής εξέτασης, υπόσχονται πως άμεσα θα υποβάλουν και εγγράφως δηλώσεις αναφορές, ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου, βάσει των οποίων αναγνωρίζουν την καθαρά αστική φύση της μεταξύ τους διαφοράς και επιβεβαιώνοντας, πως οι ισχυρισμοί τους αποτελούν παρερμήνευση γεγονότων και περιστατικών ευρισκόμενες σε συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση, με αποτέλεσμα να επιθυμούν την παύση της ποινικής δίωξης των εμπλεκομένων αμφοτέρων των πλευρών.
Επίσης δεσμεύονται πως όποτε εις το μέλλον ερωτηθούν ή κληθούν να δώσουν διευκρινίσεις για την ως άνω υπόθεση, να αποφύγουν οποιαδήποτε αναφορά με περιεχόμενο αντίθετο ή αντιφατικό προς τους εδώ ισχυρισμούς τους.

Αντίστοιχες δηλώσεις θα υποβληθούν και για τις μηνύσεις που αφορούν τρίτα εμπλεκόμενα άτομα ήτοι τους δύο συγκατηγορούμενους της 51χρονης, οι ενέργειες των οποίων, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, στα πλαίσια της εξωδικαστικής επίλυσης παρερμηνεύτηκαν από την 64χρονη, ενώ παράλληλα και οι ίδιοι παρερμήνευσαν αντίστοιχες ενέργειες και δηλώσεις της ιδίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορούμενων αυτοί φέρονται συνοπτικά να συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία έδρασε με διάρκεια στην Αθήνα και τη Ρόδο κατά το έτος 2011 και ειδικότερα από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους αυτού τουλάχιστον και μέχρι τον Απρίλιο του 2013, με σκοπό την τέλεση στο πλαίσιο της οργάνωσης αυτής του κακουργήματος της εκβίασης, που τελέσθηκε, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Αρχηγός φέρεται να ήταν η 51χρονη, η οποία συνέλεγε τις κατάλληλες πληροφορίες και συνεργοί ο γιος της και ο σύντροφός της, που έχει στο μεταξύ αποβιώσει.

Ο 32χρονος φέρεται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2011 να εμφανίστηκε ως δήθεν ελληνοϊταλός με τα στοιχεία «Τζούλιαν Κέι» και να απείλησε την 64χρονη, ότι θα απήγαγε το γιο της και ότι θα σκότωνε την κόρη της και τα εγγόνια της, υποδηλώνοντας από τις εκφράσεις του ότι ανήκει στην ιταλική «μαφία».

Προφασίστηκε επίσης ότι διέθετε οπτικοακουστικό υλικό από ερωτικές της συνευρέσεις με τον εκτός γάμου εραστή της, ότι είχε πρόθεση να αναρτήσει το βίντεο στο διαδίκτυο. Φέρεται επιπλέον σε μια από τις συναντήσεις του με την 64χρονη να της επέδειξε όπλο, που έφερε σε εσωτερική τσέπη του σακακιού του, απειλώντας τη ζωή της.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να την εξανάγκασαν στην καταβολή σε μετρητά και σε επιταγές ποσού 480.000 ευρώ περίπου. Φέρονται επίσης να της πήραν έναντι εξόφλησης επιταγών και συναλλαγματικών, που δεν είχαν εξοφληθεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και χρυσά κοσμήματα.

Η 51χρονη υποστήριξε ότι τα 480.000 ευρώ που φέρεται να είχε δανειστεί προέρχονται από την εργασία της ενώ 200.000 ευρώ είχε δανειστεί από έναν φίλο της με τον οποίο είχε ερωτική σχέση για να βοηθήσει την 64χρονη.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η 64χρονη είχε δανειστεί τα χρήματα για να καλύψει ένα ομολογιακό δάνειο από την πώληση ακινήτου της.
Ο 32χρονος κατέθεσε ότι η 64χρονη ήταν φίλη της μητέρας του και επειδή έχει φίλους στο νησί, όποτε ερχόταν την επισκεπτόταν. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλην της 64χρονης τρεις εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο ανέφεραν ότι όταν μετέβαινε στην επιχείρησή της παρουσιαζόταν ως «Τζούλιαν» είπε ότι κάποια στιγμή η 64χρονη τους είχε πει ότι μοιάζει με έναν ηθοποιό. Αρνήθηκε ότι οπλοφορεί και κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τις οικονομικές διαφορές της μητέρας του με την 64χρονη.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ν. Παπαϊωάννου και Δ. Χατζηµιχάλη, ενώ την πολιτική αγωγή εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Αλεξανδρής και Γ. Καραμιχάλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου