Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς γκρουπ Κινέζων τουριστών που έφτασαν στη χώρα μας από τη Ρώμη και ελέγχθηκε για το αν νοσεί από τον νέο κοροναϊό, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό από τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το Star, οι δέκα από τους επτά τουρίστες του γκρουπ είναι από την πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η μετάδοση του νέου κοροναϊού.

Η ξεναγός που θα αναλάμβανε να τους ξεναγήσει στη χώρα μας σήμερα το πρωί ενημέρωσε αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες.

Γύρω στις 11:15 το πρωί το γκρουπ των δέκα Κινέζων προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» και αμέσως πήγε εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του αεροδρομίου για να κάνουν τον σχετικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς ενισχύεται η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού και ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ενώ πάνω από 2.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τη νόσο και 56 στην Κίνα έχασαν τη ζωή τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ