Κάτι παραπάνω από ένας μήνας έχει απομείνει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ (1-4 Μαρτίου) και ο Εθνικός προπονητής έχει ήδη καταθέσει τις εκτιμήσεις του για την ελληνική συμμετοχή. Ο Γιάννης Κουτσιώρας έχει καταθέσει τις εκτιμήσεις του στην ομοσπονδία σχετικά με το ποιοι αθλητές και αθλήτριες θα στελεχώσουν την αποστολή για το παγκόσμιο κλειστού στίβου.

Ο εθνικός προπονητής ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της Εθνικής και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προπονητές των αθλητών για να γνωρίζει την κατάσταση του καθενός, εκτιμά ότι η Εθνική ομάδα για το Μπέρμιγχαμ θα αποτελείται από οκτώ αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε πέντε αγωνίσματα. Εκτός από τους Φιλιππίδη, Στεφανίδη και Τεντόγλου που είναι ήδη στην ομάδα έχοντας πιάσει τα όρια, ο Γιάννης Κουτσιώρας υπολογίζει ακόμα στους Κώστας Δουβαλίδη και Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ. εμπόδια, τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, τον Κώστα Μπανιώτη στο ύψος και τη Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος στο επί κοντώ.

Bέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσθήκες καθώς προκύπτουν προκρίσεις και με κατάταξη και όπως έδειξαν τα αδέλφια Σκαρβέλη είναι σε καλή κατάσταση στη σφαιροβολία, ενώ και από τα σπριντ (60μ.) δεν αποκλείεται να προκύψει συμμετοχή από αθλητή ή αθλήτρια. Θυμίζουμε ότι το βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου αποτελεί την τελευταία ευκαιρία επίτευξης ορίου.

Το 2016 στο Πόρτλαντ, η Ελλάδα είχε 6μελη αποστολή. Τρεις στο επί κοντώ (Φιλιππίδης, Στεφανίδη, Κυριακοπούλου), έναν στο ύψος (Μπανιώτης), έναν στα 60μ. εμπόδια (Δουβαλίδης) και μία στο τριπλούν (Παπαχρήστου).

Εκτός Πανελληνίου η Κυριακοπούλου

Χωρίς τα τρία μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού στίβου θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου 10-11 Φεβρουαρίου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 (κλειστό) Κώστας Φιλιππίδης, παγκόσμια πρωταθλήτρια (ανοιχτό) Κατερίνα Στεφανίδη και η τρίτη σε παγκόσμιο ανοιχτού Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος θα απουσιάσουν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς στις 10 Φεβρουαρίου θα αγωνιστούν στο μίτινγκ του Ρουέν στη Γαλλία. Δυστυχώς το πρόγραμμα του κλειστού είναι πολύ… σφιχτό και ελίτ αθλητές όπως οι τρεις επικοντιστές προτιμούν να συμμετέχουν σε πολύ δυνατούς αγώνες για να προετοιμαστούν για το παγκόσμιο, παρά να κερδίσουν ακόμα έναν εύκολο πανελλήνιο τίτλο. Για το λόγο αυτό και ο ΣΕΓΑΣ δείχνει κατανόηση και αποδέχεται την απουσία των τριών, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στο πανελλήνιο είναι υποχρεωτική.

(sportsfeed.gr)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ