Τοπικές Ειδήσεις

Επάρκεια αγαθών στην αγορά της Ρόδου

Επάρκεια αγαθών σε συμφέρουσες τιμές στην τοπική αγορά της Ρόδου. Το εορταστικό τραπέζι θα κοστίσει φέτος φθηνότερα στους καταναλωτές, λόγω των προσφορών στις οποίες έχουν προβεί όλες οι εταιρείες.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη «δημοκρατική», ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Πάππου υπάρχουν σημαντικές προσφορές σε όλα σχεδόν τα απαραίτητα είδη για το εορταστικό τραπέζι.
«Υπάρχει επάρκεια αγαθών σε πολύ καλή ποιότητα και σε μεγάλη ποικιλία σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, είτε πρόκειται για είδη διαρκούς κατανάλωσης, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης.
Ο καταναλωτής έχει πολλές δυνατότητες επιλογής. Οφείλει να είναι ενημερωμένος, να κάνει έρευνα αγοράς και να επιλέξει ό,τι του ταιριάζει», είπε ο κ. Πάππου.
Οι καταναλωτές δίνουν προτεραιότητα στα απαραίτητα είδη για το γιορτινό τραπέζι και επιλέγουν μόνο τα αναγκαία δώρα για τα κοντινά τους πρόσωπα. Μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων, η αγορά κινήθηκε σε εορταστικούς ρυθμούς. Στο παρά πέντε, όπως προστάζει η κουλτούρα της τελευταίας στιγμής που χαρακτηρίζει τον Έλληνα καταναλωτή, η προσέλευση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα ήταν αυξημένη. Βέβαια, η αυξημένη προσέλευση παραμονές Χριστουγέννων δεν στάθηκε ικανή να «αναθερμάνει» την τοπική αγορά. Υπολογίζεται ότι η κίνηση ήταν φέτος κατά 15% μειωμένη!
«Υπάρχουν πολλές και καλές προσφορές από τις εταιρείες σε όλα σχεδόν τα απαιτούμενα είδη για το εορταστικό τραπέζι, σε είδη βασικής ανάγκης και διαρκούς κατανάλωσης. Συνεπώς, ο καταναλωτής θα μπορέσει να βρει ό,τι επιθυμεί.

Από το εορταστικό τραπέζι δεν θα λείψει τίποτε και αυτή είναι η βασική προτεραιότητα των καταναλωτών.
Σε δεύτερη και τρίτη θέση έρχονται τα εξεζητημένα είδη, όπως τα ακριβότερα τρόφιμα, ρούχα, κοσμήματα κλπ. Σύμφωνα με τα μηνύματα που εισπράττουμε από την αγορά, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι μειωμένη κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι», είπε ο κ. Πάππου.
Μπορεί ακόμη οι μεγάλες αλυσίδες να καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος, παρατηρείται όμως ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση των καταναλωτών στα ντόπια καταστήματα, που έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη της ποιότητας. «Τα ντόπια καταστήματα, είναι πλέον εκσυγχρονισμένα, με πολιτισμένο περιβάλλον, με καλές προσφορές και υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από τις μεγάλες αλυσίδες», σημειώνει ο κ. Πάππου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου