Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών και στις διαπιστωτικές πράξεις.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Α.Ε. Λέρου- Απόλλωνας Καλυθιών στις 18/11 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Ι.Ρ. Σάββα ποινή μιας αγωνιστικής γιατί ανέκοψε αντίπαλο ποδοσφαιριστή από προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Διγενής- Α.Ε. Αδελφοσύνης στις 19/11 (2η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αδελφοσύνης, Χ. Κιλασίν ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι -άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης- Ο.Φ. Ιστρίου στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ο.Φ. Ιστρίου, Ι. Ρ. Βαγιαννάκη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ο.Φ. Ιστρίου, Μ.Σ. Κοντό ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού, αντιαθλητική συμπεριφορά (θέατρο), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Ν. Τσανάκου ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Ευαγόρας- Ατρόμητος Διμυλιάς στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς, Χρ. Κυριαζάκο ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βιαίως), (άρθρο 10’ παρ. 1β του Π.Κ.).
Ορφέας- Α.Ο. Μεγίστης στις 19/11 (3η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Μεγίστης, Χρ. Κούτρα ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Π. Κουλουριώτη ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Απόλλωνας Απολλώνων- Δαμάγητος στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Απολλώνων, Χ. Χατζηομέρ Ταμπάκ ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β του Π.Κ.)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Απολλώνων, M. Kurti ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου, Κ. Τσαλώλη ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άσεμνη χειρονομία) (άρθρο 10’ παρ. 1β του Π.Κ.).
Α.Ο. Λειψών-Νικαγόρας στις 18/11 (2η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Λειψών, Κ. Σπύρου ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή-τράβηγμα αντιπάλου, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Λειψών, Ε. Καΐρη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Ασπίδα Σαλάκου- Α.Ο. Μεγίστης στις 23/11 (2η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Μεγίστης, Εμμ. Καμπούρη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι -άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Μεγίστης, Λ. Μαχμουτάι ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι -άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Σαλάκου, Εμμ. Διακοδημητρίου ποινή μιας αγωνιστικής γιατί ανέκοψε αντίπαλο ποδοσφαιριστή από προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 27/12/2022 (άρθρο 24’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις επί απολογιών
Απόλλωνας Καλυθιών- Α.Ε. Κατταβιάς στις 12/11 (3η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Απόλλωνα Καλυθιών την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ (άρθρο 15 παρ. 3 περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 18/12/2022 (άρθρο 24’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του ΚΑΠ και του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 01/12/2022 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ασπίδα Απολακκιάς- Φοίβος Β’ στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Το σωματείο του Φοίβου Β’ και οι αναγραφόμενοι στο Φ.Α., Μούκας Φώτιος- πρόεδρος και Πανούσης Νικόλαος- εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή, επί παραβάσει των άρθρων 1-5, επ. 14 παρ. 1,2,3 περ. α’-β’, άρθρο 11 παρ. 1,2, άρθρο 12’ παρ. 1,2 και άρθρο 15’ παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Διαγόρας Βατίου- Ευκλής στις 19/11 (4η αγωνιστική)
Το σωματείο του Ευκλή και αναγραφόμενος στο Φ.Α., Μ. Χατζηκυριαζής, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσει των άρθρων 1-5, επ. 14 παρ. 1,2,3 περ. α’-β’ άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Αστέρας Μασάρων- Άγιος Γεώργιος Μαλώνας στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Τα σωματεία του Αστέρα Μασάρων και του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας. Ο αναγραφόμενος στην έκθεση του παρατηρητή ποδοσφαιριστές Ε. Κιλασίν του Αστέρα Μασάρων και ΑΠ. Θοδωρής του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσει των άρθρων 1-5, επ. 14 παρ. 1,2,3 περ. α’-β’ άρθρο 10 και άρθρο 15’ παρ. 3 και παρ. 4,7 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Παραίτηση ΠΑΣ Ασκληπειού με Δαμάγητο (1η Φάση Κυπέλλου)
Σύμφωνα με το από 22/11/2022 έγγραφο του, το σωματείο ΠΑΣ Ασκληπειό δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με την ομάδα του Δαμάγητου για την 1η Φάση του Κυπέλλου Δωδεκανήσου, περιόδου 2022-2023.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 0-3 υπέρ της ομάδας της Δαμάγητου (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ). Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Δαμάγητος).
Επίσης στην ομάδα του ΠΑΣ Ασκληπειό επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμό 250 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ και βάσει της προκήρυξης αγώνων Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων-προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 17 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Βατίου- Ευκλής που διεξήχθη στο γήπεδο Βατίου στις 19/11/2022, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Π. Καρίκη του σωματείου Ευκλής και δη του δηλωθέντος ως προπονητή αυτού, κ. Π. Καρίκη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 18 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων ΑΕΡΑ- Δόξα Καρδάμαινας που διεξήχθη στο γήπεδο Αφάντου στις 22/11/2022, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Ζαχ. Μποΐλη του σωματείου Δόξα Καρδαμαινα και δη του δηλωθέντος ως βοηθ. προπονητού αυτού, κ. Ζαχ. Μποΐλη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 19 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Κως-Αστέρας Παστίδας που διεξήχθη στο παλαιό στάδιο Ανταγόρας στις 19/11/2022, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του κ. Χρ. Αποστολάτου του σωματείου Αστέρα Παστίδας και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Χρ. Αποστολάτου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου