ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεσε θύμα πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση

Θύμα μιας απί­θα­νης υπό­θε­σης πλα­στο­γρα­φίας και πλα­στο­προ­σω­πίας έπεσε ένας 54χρονος Ροδίτης, κάτοι­κος Καλυ­θιών, έγγαμος πατέρας 4 παιδιών, εργάτης με πενιχρά εισο­δή­ματα, που βρέθηκε να οφείλει σημα­ντικά ποσά στον ΟΑΕΕ από δρα­στη­ριό­τη­τες που ουδέ­ποτε είχε.

Πιο συγκε­κρι­μένα ο 54χρονος προ διετίας επε­δί­ωξε να λάβει από τον ΟΑΕΕ επι­στροφή φόρου ύψους 80 ευρώ και ενη­με­ρώ­θηκε ότι είχε οφειλή από την δρα­στη­ριό­τητά του ως έμπορος ειδών δώρων.

Κατέ­στησε σαφές ότι ο ίδιος εργά­ζε­ται ως οικο­δό­μος και δεν κίνησε τις δια­δι­κα­σίες, διότι ήταν χρο­νο­βό­ρες και κοστο­βό­ρες, με απο­τέ­λε­σμα να χάσει την επι­στροφή φόρου που εδι­καιούτο.

Μόλις πρό­σφατα μετέβη εκ νέου στον ΟΑΕΕ προ­κει­μέ­νου να εισπρά­ξει επι­στροφή φόρου ύψους 300 ευρώ από την απα­σχό­ληση της συζύγου του για να ενη­με­ρω­θεί ότι οι οφειλές του έχουν εκτο­ξευ­θεί στα ύψη από την δρα­στη­ριό­τητά του ως ιδιο­κτήτη κατα­στή­μα­τος πώλησης φωτο­γρα­φι­κών ειδών!

Ψάχνο­ντας περισ­σό­τερο το θέμα δια­πί­στωσε ότι ένα άγνωστο σ’ αυτόν πρόσωπο έκανε χρήση των στοι­χείων της ταυ­τό­τη­τάς του και συγκε­κρι­μένα προ­σκό­μισε, προ­κει­μέ­νου να κάνει έναρξη στον ΟΑΕΕ, ταυ­τό­τητα που έφερε όλα τα δικά του στοι­χεία αλλά δια­φο­ρε­τική φωτο­γρα­φία.

Με τον τρόπο αυτό φέρεται να άνοιξε δύο κατα­στή­ματα και να χρέωνε τον Ροδίτη με τους φόρους.

Ο δράστης φέρεται ότι είναι Αθη­ναίος και να κατοι­κεί στα Πατήσια.

Το θύμα, που αδυ­να­τεί να λάβει εγκε­κρι­μένο δάνειο από τράπεζα, λόγω δυσμε­νών στοι­χείων στον Τει­ρε­σία, απευ­θύν­θηκε χθες στον δικη­γόρο κ. Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος θα υπο­βά­λει σήμερα μήνυση κατά παντός υπευ­θύ­νου στην Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.