Ειδήσεις

Συνάντηση του κ. Χαρ. Κόκκινου με την Πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου κυρία Ελένη Καρύδη

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ.Κόκκινος , συναντήθηκε με την κα Καρύδη , πρόεδρο της Εταιρίας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ)/ Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου .
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το σημαντικό εργο που επιτελείται απο την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όλες τις ηλικίες σε θέματα που άπτονται της Οδικής Ασφάλειας . Ο κ. Χ.Κόκκινος επιβεβαίωσε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίο Αιγαίου στις δράσεις που προγραμματίζει η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την μετακίνηση των εκπαιδευτών που θα υλοποιήσουν το Διαδραστικό Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στα νησιά της Δωδεκανήσου , πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2014-2015 και απευθύνεται σε καθηγητές , δασκάλους , μαθητές και γονείς .
Επίσης ο κ. Χ.Κόκκινος ανακοίνωσε στην κα Καρύδη ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και θα χρηματοδοτήσει εκδηλώσεις που θα διοργανώσει για την παγκόσμια ημέρα των θυμάτων . Κάθε χρόνο τη 3η Κυριακή του Νοέμβρη , έχει καθιερωθεί απο τον Π.Ο.Υ. και τον ΟΗΕ να τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων . Ημέρα μνήμης γι’ όλους αυτούς που τόσο βίαια και άδικα χάθηκαν στην άσφαλτο , αναγνώρισης του πόνου που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και Ημέρα Δράσης και Αφύπνίσης της κοινωνίας και ευαισθητοποίησης των μελών της για θέματα οδικής ασφάλειας . Σε όλο τον πλανήτη πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις . Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ τιμά την Ημέρα Μνήμης απο το 2006 και οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις . Για την Ημέρα Μνήμης 2014 , η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ , θα οργανώσει εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 16 Νοεμβρίου 2014 .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου