Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη της Ρόδου, της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 74ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου για την πόλη της Ρόδου περιλαμβάνουν:

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014 όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικειών καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2014.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 11:00 : Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.

ΩΡΑ 12:00 : Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Ηρώο των Ιερολοχιτών, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Στεφάνου Καζούλη, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται : Για το μνημείο του Παπά και του Δασκάλου- Βιντζηλαίος Μιχάλης, Δ/ντής του 17ου, για τον Ανδριάντα του ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου- Μαδωνή Μαρία ΚΦΑ του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, για την Προτομή του Ελ. Βενιζέλου- Πιλάτης Βασίλειος ΚΦΑ του 2ου ΕΠΑ.Λ Ρόδουγια την Προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου – Ρακόπουλος Γεώργιος ΚΦΑ του 5ου Γυμνασίου Ρόδου

ΩΡΑ 20:00 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Συναυλία αφιέρωμα στη Δωδεκανησιακή Μουσική με την Παιδική και την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη. Συμμετέχει με επίκαιρη ομιλία ο εθνομουσικολόγος καθηγητής Π.Α. κ. Λάμπρος Λιάβας. Οργάνωση Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 8:00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

ΩΡΑ 10:15 :

– Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

-Τιμές κατά τη Δοξολογία θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.

-Εκφώνηση πανηγυρικού από την κα. Γεωργία Θέμελη, ΠΕ 02 Φιλόλογος που υπηρετεί την Β’θμια Εκπάιδευση Δωδ/σου.

– Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

ΩΡΑ 11:00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, κέντρου παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου, του Διεθνούς Σχολείου Ρόδου, των Δημοτικών σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου.

Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπ’ορων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο κος Μαντικός Νικόλαος, ΚΦΑ,Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Βοηθοί ορίζονται οι : κ. Παπαγεωργίου Αντώνης- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Μιχαλάκης Γεώργιος- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Κατσαρέλη Ελευθερία – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής.

ΩΡΑ 12:00 : Πέρας των εκδηλώσεων

ΩΡΑ 17:00 Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Τελετάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζονται οι κ.κ. Φαίδρα Σπανού και Ολυμπία Δημοπούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου