Ειδήσεις

Γ. Περδίκης : Η Δημοτική Αστυνομία θα αντικατασταθεί με άλλη

Αποφασισμένη είναι η δημοτική αρχή Ρόδου να αντικαταστήσει την υπηρεσία της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, με άλλη παρεμφερή υπηρεσία, ύστερα και από την τεράστια απώλεια εσόδων που εμφανίζεται, μετά και την κατάργησή της.
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης, επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Μετά από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η παντελής απουσία ελέγχων αυτό το διάστημα, δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα. Καταλαβαίνετε ότι από τα 115 άτομα που είχε ο Δήμος Ρόδου, έχουν μείνει μόνον 6 με συνέπεια να μην μπορούν να γίνουν διάφοροι έλεγχοι. Είτε για την τήρηση του ωραρίου, είτε για τους μικροπωλητές, είτε για την ελεγχόμενη στάθμευση».
Ειδικά το τελευταίο ζήτημα, προβληματίζει την νέα δημοτική αρχή Ρόδου, αφού η λειτουργία μιας παρεμφερούς υπηρεσίας, κρίνεται πλέον αναγκαία: «Από την στιγμή που δεν υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία, πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για να γίνονται έλεγχοι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια σε μια μόνο δημοτική ενότητα, τα έσοδα ανέρχονταν από 300 έως 400.000 ευρώ ενώ σήμερα είναι…. μηδενικά! Σε αντιδιαστολή με την Ρόδο, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό από άποψης απώλειας εσόδων για τον Δήμο», είπε ο κ. Περδίκης.
Κατά τα άλλα, σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος οικονομικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου Ρόδου και κυρίως των δανειακών υποχρεώσεών του καθώς και ως προς τα εντάλματα πληρωμών.
«Οι πληρωμές θα γίνονται εφεξής κάθε Δευτέρα από το ταμείο του Δήμου Ρόδου, για να μην λιιμνάζουν τα ταμειακά εντάλματα» ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος.
Πρόσθεσε δε, ότι οι απαιτήσεις παρελθόντων ετών είναι τεράστιες και ανέρχονται σε 71,5 εκ. ευρώ, ενώ πολλά είναι τα «ανεπίδεκτα είσπραξης».
Ο κ. Περδίκης απηύθυνε και μήνυμα προς τους μεγαλοφειλέτες: «Αν δεν προβούν σε ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους δεν θα τους δοθεί καμία παράταση. Αν δεν συμμορφωθούν, ο Δήμος Ρόδου είναι αποφασισμένος να προβεί ακόμη και σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών!».
Σχολιάζοντας τα δεδομένα στην Νέα Αγορά, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως οι συμβάσεις για τα συμβόλαια στα μισθώματα, που δεν έχουν απογραφεί, δεν πρόκειται να πάρουν παρατάσεις.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον ΔΗΦΟΔΩ ξεκαθάρισε πως δεν ανησυχεί όποια κι αν είναι η τύχη του στο ΣτΕ: «Αν χάσουμε τον ΔΗΦΟΔΩ θα αντικατασταθεί με άλλον φόρο. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρόκειται η δημοτική αρχή να προβεί σε επιβολή νέων τελών, που θα επιβαρύνουν τον πολίτη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Vaso    25.10.2014 14:54

    Αγαπητέ Αντιδήμαρχε όλες οι αρμοδιοτητες τηςπρώην Δημοτικής Αστυνομίας εχουν μεταφερθεί και ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία…σε τοπικό επίπεδο επίσης, 46 πρώην Δημ.Αστυνομικοί εχουν “μεταφερθεί” στην Ελ.Αστυνομία. Ενα χρόνο τώρα ουδείς ασχολείται με τα στοιχειώδη (κοινόχρηστοι χώροι,μικροπωλητές,παρανομη σταθμευση) και εχουν χαθεί 1.000.000Ευρω!!!!(με επίσημα στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και η ευταξία στη πόλη.Πιέστε επιτέλους τους επιτελεις (σε τοπικό επίπεδο) της Ελ. Αστυνομίας να κάνουν τη δουλειά τους…..

Σχολιασμός άρθρου