Ειδήσεις

Αθήνα προς τρόικα : «Μην ανοίγετε το ασφαλιστικό. Είναι ευαίσθητο θέμα»- επιστολή

Πιέσεις ασκεί η Ελλάδα για να εξαιρεθεί το ασφαλιστικό από την ατζέντα της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, ενώ φέρεται να έχει αποστείλει στην τρόικα επιστολή, παραθέτοντας τα επιχειρήματα της χώρας, υπέρ της βιωσιμότητας του συστήματος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά των πιστωτών, πηγή κοντά στην τρόικα που επικαλείται το πρακτορείο, εκτιμά πως το ΔΝΤ πιέζει την Αθήνα να ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος. Επισημαίνει όμως πως υπάρχει χώρος ευελιξίας, ανάλογα με την πρόοδο που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στα άλλα “μέτωπα” της αξιολόγησης.

“Πρόκειται για ένα θέμα πολύ ευαίσθητο για την κυβέρνηση, σε πολιτικό επίπεδο” δηλώνει αξιωματούχος κοντά στους πιστωτές.

Την ίδια ώρα Έλληνας αξιωματούχος επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται στο να περάσει νόμο για το ασφαλιστικό, αφού το σχέδιο θα έφερνε νέες περικοπές για πολλούς συνταξιούχους, υπονομεύοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου