Ρεπορτάζ

Επαυσε οριστικά η δίωξη εις βάρος Ροδίτη που καταγγέλθηκε για τη χρήση πλαστού πτυχίου στο νοσοκομείο Ρόδου

Επαυσε χθες οριστικά λόγω παραγραφής η δίωξη εις βάρος Ροδίτη που κατηγορείτο για απάτη κατ’ εξακολούθηση από την οποία το περιουσιακό όφελος, που πέτυχε ο δράστης και η συνολική ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε για το δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ και για πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Ο κατηγορούμενος εργαζόταν επί 4 συναπτά έτη στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και καταγγέλθηκε για τη χρήση πλαστού πτυχίου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στο Tμήμα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορά, σύμφωνα με την οποία ιατρός που απασχολείτο ως ειδικευόμενος, φέρεται να προσελήφθη με «μαϊμού» πτυχίο και να εργαζόταν στο νοσοκομείο επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Οι τίτλοι σπουδών του φέρονται -σύμφωνα με ενημέρωση της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια- να είναι ανύπαρκτοι.
Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τις διπλωματικές αρχές, η Διοίκηση κάλεσε σε ακρόαση τον ειδικευόμενο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να εξεπλάγη από την ανακοίνωση αυτή και ζήτησε προθεσμία για να αποδείξει πως πρόκειται περί λάθους.
Καθώς όμως η προθεσμία παρήλθε και δεν εμφανίστηκε για την κατάθεση των σχετικών αποδεικτικών, το νοσοκομείο αυτοδικαίως προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες.
Θυμίζουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώθηκε σχετικώς και έπαυσε τον ιατρό, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που του είχε χορηγηθεί.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου ο κατηγορούμενος θα πρέπει τώρα να επιστρέψει ποσό 97 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχούν στις αμοιβές που έλαβε από τον Μάρτιο του 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Ο καταγγελλόμενος, διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι ο τίτλος σπουδών του είναι γνήσιος, θεωρεί ότι υπήρξε πρόβλημα στο τμήμα μηχανοργάνωσης του πανεπιστημίου του, μετέβη στη Βουλγαρία και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ διαβεβαίωσε τους οικείους του ότι η γραμματεία του πανεπιστημίου βεβαίωσε ότι η σφραγίδα στο πτυχίο του είναι γνήσια και ότι ερευνά την υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση ο κατηγορούμενος προέβη ήδη, επιδεικνύοντας επιμέλεια και ειλικρινή προσπάθεια αποκατάστασης και τακτοποίησης κάθε ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου σε εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους του καταλογισθέντος ποσού και συνολική ρύθμιση της οφειλής.
Διέθεσε έως σήμερα το συνολικό ποσό των 44.150 ευρώ και βρίσκεται σε ενεργή ρύθμιση, την οποία τηρεί, για το υπόλοιπο ποσό που ανέρχεται σε 52.949,69 ευρώ και κάθε μήνα απομειώνεται με το αντίστοιχο καταβαλλόμενο ποσό εκάστης δόσεως.
Τόνισε εξάλλου ότι κατά την φάση της ανάκρισης δεν ήταν δυνατόν να έχει συνείδηση του άδικου χαρακτήρα των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται, λόγω πλάνης αφού είχε απόλυτη βεβαιότητα ότι το πανεπιστημιακό ίδρυμα τον είχε εγγράψει κανονικά στις τάξεις των φοιτητών, στην ετήσια πρόοδό τους και στην κατάσταση των αποφοιτησάντων. Ποτέ όπως είπε δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι το πτυχίο που του χορηγήθηκε είναι χωρίς αντίκρισμα και δεν αντιστοιχεί στους διεθνείς κωδικούς που λαμβάνουν τα πτυχία των ιατρικών σχολών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου