Μεγάλο αγώνα δρόμου πρέπει να κάνει η νέα περιφερειακή αρχή για να προλάβει την κατασκευή έργων για την προστασία της Ρόδου και των άλλων νησιών του νομού μας.
Θα πρέπει να ξεπεραστούν και αρκετά προβλήματα αφού ακόμη και τα υλικά για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων χθες, σε συνέντευξη τύπου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνεπικουρούμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα δια βίου μάθησης κ. Άγγελο Ανανία.
Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε πως γίνεται ηρωική προσπάθεια για να συγκεντρωθούν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ήταν διασκορπισμένα σε διάφορους χώρους.
«Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε σε ένα και μόνο χώρο τα μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του τομέα πολιτικής προστασίας. Ξεκίνησε επίσης η επισκευή και συντήρησή τους. Άμεσα θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες ανάγκες σε ένα νησί ανοχύρωτο, όπως είναι η Ρόδος», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και συμπλήρωσε πως θα υπάρξει συνεργασία για την πολιτική προστασία και με το διοικητή της 95 ΑΔΤΕ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
«Θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας τον Οκτώβριο ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα. Εδώ δεν έχουμε ακόμη και τα απαραίτητα εργαλεία. Τίποτε δεν είναι τυχαίο από όσα έχουν συμβεί στον τόπο και κουκουλώθηκαν. Εμείς θα προχωρήσουμε με πλήρη διαφάνεια τις διαδικασίες. Θα ενημερώσουμε επίσης την κοινή γνώμη για τα μεγάλα ζητήματα. Θα έχουμε συνεργασία και με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Σχετικά με το έργο κατασκευής της γέφυρας στην Κρεμαστή, ο κ. Κόκκινος δήλωσε:
«Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα αυτό χθες στο γραφείο του περιφερειάρχη. Διαπιστώθηκε πως υπάρχουν προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις που μπλοκάρουν την έναρξη των εργασιών. Τοποθετήθηκε μόνο η σχετική πινακίδα και δεν ήταν ώριμο το έργο».
Ο κ. Κόκκινος δήλωσε πως η νέα περιφερειακή αρχή ανησυχεί ιδιαίτερα για τον τομέα της πολιτικής προστασίας.
«Φοβόμαστε και ανησυχούμε πολύ για τον τομέα της πολιτικής προστασίας. Τι θα γίνει αν σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και εδώ;»
«Η νέα περιφερειακή αρχή προσπαθεί να συγκεντρώσει τα υλικά και τα μηχανήματα της. Βρήκαμε δυσκολίες στην προσπάθειά μας, γιατί αρκετά υλικά ήταν διασκορπισμένα. Οχήματα πυροσβεστικά ήταν σε λάθος χέρια. Από κάποια έλειπαν εξαρτήματα, όπως σωλήνες. Κάνουμε αγώνα για να επισκευαστούν τα αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί γραφείο κίνησης. Υπάρχουν και οχήματα που είναι στα συνεργεία αλλά δεν μας έχουν παραδοθεί», δήλωσε ο κ. Χρήστος Ευστρατίου και εξέφρασε την λύπη του για την άσχημη κατάσταση που παρέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο εξοπλισμός που έχουμε για την πολιτική προστασία. Για τη συντήρηση των μηχανημάτων θα προχωρήσουμε σε συμβάσεις με συνεργεία», δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αποστολή βιβλίων σε βιβλιοθήκες μικρών νησιών, όπως το Αγαθονήσι και η Κάσος.
«Θέλουμε να στηρίξουμε και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε τους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ευελπιστούμε να υπάρξει συνέχεια ώστε να καλύψουμε ανάγκες και άλλων σχολικών μονάδων. Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης έχει δημιουργήσει προβλήματα. Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα δοθεί γραφική ύλη στους μαθητές μέλη οικογενειών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επιδιώκουμε να κερδίσει η νεολαία μας το στοίχημα της μάθησης. Δεν θέλουμε κανείς να είναι μόνος στην κρίση. Καλούμαστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι και σοφότεροι», δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ήδη θα σταλούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που λειτουργούν σε μικρά νησιά.
«Καλούμε την κοινωνία να συνεργαστεί και να στηρίξει τη συγκέντρωση των βιβλίων. Δεν θέλουμε οι Δωδεκανήσιοι μαθητές να νιώθουν κατώτεροι»., δήλωσε ο κ. Κόκκινος, που αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
«Θα πρέπει πέρα από τις εξαγγελίες να τελειώνει ο υπουργός με την υπόθεση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός και δεν επιθυμώ να λαϊκίζω. Τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους. Υπάρχουν σχολεία που συνεχώς πάσχουν από έλλειψη εκπαιδευτικών. Δεχόμαστε διαμαρτυρίες από την Κάσο και την Κω Δεν θα πάψω να φωνάζω για τα δικαιώματα που έχει ο τόπος. Θα φωνάζω γιατί η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης. Μόνο με λόγια όμως η ανάπτυξη δεν θα έρθει. Χρειάζονται και έργα για να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και συμπλήρωσε πως το “ΚΕΚ Γεννηματάς” θα πρέπει να λειτουργεί προς όφελος όλων των νησιών.
«Καλό είναι να έρθει ο υπουργός Παιδείας ξανά στη Ρόδο. Όμως να γίνουν πράξη όλα όσα έχουν εξαγγελθεί. Αν επισκεφθεί την περιοχή μας ο κ. Λοβέρδος να προχωρήσει στην πράξη και να μην μείνει στα λόγια. Να δώσει λύσεις», είπε ο κ. Χ Κόκκινος,
«Η νέα περιφερειακή αρχή έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον τομέα της Παιδείας. Έτσι θα κτυπηθούν η κρίση και η ανεργία και θα έρθει η ανάπτυξη. Η δράση για τη στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών είναι πολύ σημαντική και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας.

Ο κ. Γιώργος Υψηλάντης
Σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Υψηλάντη στην εταιρεία “Ενεργειακή ΑΕ” ο κ. Χ. Κόκκινος, δήλωσε:
«Είναι πρόεδρος της εταιρείας “Ενεργειακή ΑΕ”. Η περιφεριακή αρχή Νοτίου Αιγαίου δεν κινείται σε στενές κομματικές λογικές που έχουν ξεπεραστεί από τον ελληνικό λαό. Οι τοποθετήσεις σε διοικητικά συμβούλια στελεχών που προέρχονται από την κοινωνία έχουν ως στόχο να δείξουν πως θέλουμε να αξιοποιηθεί όλο το στελεχιακό δυναμικό και οι πολίτες που μπορούν να βοηθήσουν. Επιδιώκουμε να δείξουμε πως είμαστε περιφερειακή αρχή όλων των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου. Στον 21ο αιώνα οι περιχαρακώσεις, οι διαχωρισμοί, η μισαλλοδοξία, τα σύνδρομα του παρελθόντος, δεν θα πρέπει να υπάρξουν. Όλοι ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Θα γίνουν και άλλες προτάσεις σε στελέχη που μπορεί να έχουν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις αλλά δεν παύουν να είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και ενεργοί πολίτες. Στο μέτρο που επιθυμούν και οι ίδιοι μπορούν να μετάσχουν. Δεν σχολιάζω αποφάσεις κομμάτων. Όταν μιλάμε για ελεύθερη κοινωνία, ελεύθερους ανθρώπους και δημοκρατία δεν χωρούν αφορισμοί, διαγραφές και ανακοινώσεις, που θυμίζουν εποχές που έχουν πληγώσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κοινωνικό σύνολο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αυτά που θα κάνουν. Δεν υπάρχουν πράγματα κάτω από το τραπέζι. Όλα γίνονται με διαφάνεια. Είναι απαραίτητη η συνεργασία για να πάει ο τόπος μπροστά. Καλή είναι η κριτική αλλά να μην αναπτύσσονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ