Ειδήσεις

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Χαιρετίζω την τέχνη, που προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας»

Το αδιαχώρητο προβλέπεται στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με τίτλο: «Αυγουστιάτικο φεγγάρι με μελωδία, ποίηση  και φως», στο χώρο του Ωδείου της Αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου (Αρχαίο Στάδιο)  την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 και ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση είναι ανέλπιστα μεγάλη και το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εκδήλωσης, είναι, ότι, οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος, από το χώρο της μουσικής και της ποίησης, είναι συμπολίτες μας, σε μια προσπάθεια, να προβάλουν τις ρίζες μας.

Από τις προτεραιότητες άλλωστε του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, είναι η καλλιέργεια, η προβολή και η προώθηση της τοπικής μας ιστορίας και παράδοσης, σε όλα τα επίπεδα.

Και επειδή είναι σημαντικό, οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται και να μεταλαμπαδεύουν με τη σειρά τους την πολιτιστική μας κληρονομιά, η επιλογή της συμμετοχής παιδιών στην εκδήλωση, δεν είναι τυχαία. Ποτέ δεν έχασε ένας λαός, που στηρίχθηκε στην καλλιέργεια των νέων, σε θέματα παράδοσης, τοπικού πολιτισμού, ηθών και εθίμων. Είναι βέβαια, το ότι, σε αυτή τη φιλοσοφία που είχε ως βάση την αγάπη προς την πατρίδα και τον τοπικό πολιτισμό του καθενός και η αφοσίωση στις ρίζες, που εναρμονίζεται με την εξέλιξη της εποχής διαχρονικά, στηρίχθηκε όλη η ιστορία και η μακρόχρονη διάρκεια  του πολιτισμού της χώρας μας. Ουσιαστικά, έτσι έμεινε αναλλοίωτη – όσο ήταν δυνατόν – στο πέρασμα των αιώνων,  η ιστορία του ελληνισμού.

Αναφορικά με την εκδήλωση, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, δήλωσε: «Χαιρετίζω την τέχνη, που προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Τους ανθρώπους, που με αφοσίωση υπηρετούν την τέχνη της δικής μας παράδοσης. Που σκαλίζουν μνήμες των χρόνων που πέρασαν, μέσα από μουσική και στίχους. Που μας παρακινούν, να είμαστε εμείς: οι περήφανοι αναμεταδότες της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Χαιρετίζω την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, να είναι συνδιοργανωτής και να εντάξει αυτή τη βραδιά, στις εκδηλώσεις της.

Το βράδυ της 26ης Αυγούστου, γιορτάζει το φεγγάρι. Αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού καλοκαιριού, που γοητεύει τους επισκέπτες μας, επαναπατρίζει τους ξενιτεμένους μας, γεμίζει γλυκές αναμνήσεις όσους το ζουν. Γιορτάζει το φωτεινό, ολόγιωμο, ελληνικό, καλοκαιρινό φεγγάρι. Στόχος μας είναι, στο τέλος της βραδιάς, να φύγουμε όλοι από το χώρο της εκδήλωσης, πιο χαρούμενοι, πιο ενωμένοι, πιο γεμάτοι από μουσική και ποίηση, κάτω από το φως του φεγγαριού, που μαζί μας, θα χαίρεται το ταξίδι της τέχνης.».

Κάλλιστος Διακογεωργίου

                       

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ   

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου