Ειδήσεις

Οι περικοπές βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Νοσοκομείο

Ταλαιπωρία επιφυλάσσουν σε βαρέως πάσχοντες –όπως καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένοι και ασθενείς με σοβαρά μεταβολικά νοσήματα- οι ασφυκτικοί προϋπολογισμοί καθώς στεγνώνουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από ακριβά φάρμακα. Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί αναγκάζονται να δείχνουν στους ασθενείς την έξοδο του φαρμακείου, παραπέμποντας για να προμηθευτούν την αγωγή τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δηλώνοντας αδυναμία να τους εξυπηρετήσουν.

Έτσι, ακόμη και για μια προγραμματισμένη χημειοθεραπεία οι ασθενείς εξαναγκάζονται σε έξτρα δρομολόγια –προς τα φαρμακεία του Οργανισμού και εν συνεχεία πίσω στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο γιατρός τους- για να υποβληθούν στην απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία. Και μεταφέρουν πανάκριβα φάρμακα σε νάιλον σακούλες ή σε ψυγειάκια των διακοπών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Πηγή: Τα Νέα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.