ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Τρύπησαν το ταβάνι τους” οι Ροδίτες δικηγόροι και θα παίξουν στον μικρό τελικό!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΡΟΔΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Οι δικη­γό­ροι της Ρόδου απο­κλεί­στη­καν από τον τελικό του 17ου πανελ­λή­νιου πρω­τα­θλή­μα­τος δικη­γο­ρι­κών συλ­λό­γων, ηττώ­με­νοι με 75-50 από την Legal Basketball.
  • Η ομάδα της Ρόδου, παρά την ήττα, πέτυχε σημα­ντική πρόοδο φτά­νο­ντας για πρώτη φορά στους «4» του τουρ­νουά.
  • Ο Δημή­τρης Σταύρου ήταν η μονα­δική αξιό­πι­στη πηγή σκο­ρα­ρί­σμα­τος για τη Ρόδο, σημειώ­νο­ντας 29 πόντους και 10 ριμπά­ουντ.
  • Η Legal Basketball, με μια πιο γεμάτη ομάδα, θα αντι­με­τω­πί­σει την Αθήνα στον μεγάλο τελικό, ενώ η Ρόδος θα παίξει για το χάλκινο μετάλ­λιο κόντρα στη Λευ­κω­σία.

Με ψηλά το κεφάλι… απο­κλεί­στη­καν από τον μεγάλο τελικό οι δικη­γό­ροι της Ρόδου, οι οποίοι ηττή­θη­καν με 75-50 από την καλύ­τερη Legal Basketball, στο 17ο πανελ­λή­νιο πρω­τά­θλημα δικη­γο­ρι­κών συλ­λό­γων, που ολο­κλη­ρώ­νε­ται αύριο. Οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς (θα παίξουν στον τελικό με την Αθήνα) ήταν το απόλυτο φαβορί πριν καν ξεκι­νή­σει το παι­χνίδι στο «Βενε­τό­κλειο» και η ταμπέλα αυτή έγινε ακόμη… μεγα­λύ­τερη από τη στιγμή, που δεν αγω­νί­στηκε ο τραυ­μα­τίας Στέ­φα­νος Κου­τσού­κος. Η ομάδα του Ηλία Παπα­γε­ωρ­γίου ήταν μία καλο­δου­λε­μένη μηχανή, με φοβερή περι­φέ­ρεια (δεν έπαιξε ο Μαρίνος) και μάλιστα χαλά­ρωσε μετά το 25ο λεπτό, με τη διαφορά να μένει στο +25 και τη Ρόδο να «πέφτει» με το κεφάλι ψηλά. Η ομάδα του Γιώργου Κυπραίου τρύπησε το ταβάνι της φέτος, κατα­φέρ­νο­ντας να φτάσει για πρώτη φορά στους «4», ενώ θα παίξει αύριο το πρωί (11:00) στον μικρό τελικό κόντρα στη Λευ­κω­σία για το χάλκινο μετάλ­λιο.

Η διαφορά δυνα­μι­κό­τη­τας φάνηκε από πολύ νωρίς, με τον Δημήτρη Σταύρου να απο­τε­λεί τη μονα­δική αξιό­πι­στη πηγή στο σκο­ρά­ρι­σμα για τη Ρόδο, κάνο­ντας και πάλι νταμπλ-νταμπλ με 29 πόντους και 10 ριμπά­ουντ. Οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς είχαν πιο γεμάτη ομάδα, περισ­σό­τε­ρες λύσεις με τους Κάτσιο (17π), Γιαν­να­κίδη (14 π, 10 ριμπ., 7 ασίστ), Σεριάκα (12 π.) και Κολο­κο­τρώνη (10π, 8 ριμπ) να πετυ­χαί­νουν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ θετικός ήταν και ο Χατζη­πα­πάς (7π., 7 ριμπ. 6 ασίστ). Η νίκη ήρθε εύκολα για τη Legal Basketball, η οποία χαλά­ρωσε στο φινάλε για να κάνει συντή­ρηση δυνά­μεων εν όψει του αυρια­νού τελικού με την Αθήνα. Οι Ροδίτες δικη­γό­ροι… “τρύ­πη­σαν το ταβάνι τους”!

Τα δεκά­λε­πτα ήταν: 9-19, 19-45(ημ.), 33-62, 50-75

Διαι­τη­τές; Αγγελής- Διαμαντής- Καζουλ­λά­κης

ΡΟΔΟΣ (Κυπραίος): Ζιώγας, Σταυ­ρια­νάκη 4, Καρα­γιάν­νης 2, Τσίγκας 2, Σταύρου 29(3), Κού­κου­λας 1, Λαμπα­δά­κης 2, Κου­ντού­ρης, Μπα­κα­λού­μας 2, Δημη­τριά­δης 6, Νεο­φύ­του 2, Καμπού­ρης.

LEGAL BASKETBALL (Παπα­γε­ωρ­γίου): Σεριά­κας 12(2), Γιαν­να­κί­δης 14(3), Αλμπά­νης 2, Κάτσιος 17(1), Αρίκας 4, Χατζη­πα­πάς 7, Ντο­λό­που­λος 2, Κολο­κο­τρώ­νης 10(2), Ευθυ­μιά­δης 4, Παντής 3, Μπού­τι­κος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.