Συμφώνησαν χτες, ο δήμος Ρόδου και το προεδρείο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων του νησιού για να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε χώρο κοντά στο λιμάνι της Ακαντιάς. Το μέτρο είναι προσωρινό, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου και θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης της Ρόδου, όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε παρόντες ήταν πέραν του κ. Χατζηδιάκου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, ο νομικός σύμβουλος του Λ.Τ. κ. Βασίλης Καταβενάκης και μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων του νησιού.
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ώστε να υλοποιήσουμε αυτό που ήδη έχουμε ανακοινώσει, για τους χώρους που διαμόρφωσε το Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να εξυπηρετεί τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, με μια σύμβαση μονομερούς παραχώρησης -με αντίτιμο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί –πιλοτικά- από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν.
Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα θα σταθμεύουν στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί για την δημιουργία συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης. Πιστεύουμε πως με αυτό το μέτρο, θα αποσυμφορήσουμε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Ζήτησα να είναι παρόντες όλοι», τόνισε ο δήμαρχος, απευθύνοντας «έκκληση» προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους επαγγελματίες, να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, κυρίως για τα οχήματα που δεν είναι μισθωμένα.
Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στην στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, που πρέπει υποχρεωτικά πλέον, να σταθμεύουν στον χώρο πίσω από τα παλαιά σφαγεία: «Ορισμένοι το τηρούν. Ορισμένοι δεν το τηρούν, αλλά από εκεί και πέρα την ευθύνη έχει η Μεσαιωνική Πόλη και η Τροχαία να επιβάλλουν πρόστιμα –αρκετά …τσουχτερά αφού ξεπερνούν τα 600 ευρώ. Από την στιγμή που συμφωνήσαμε μέχρι να διαμορφωθεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής, νομίζω ότι πρέπει να δείξουμε την ανάλογη ευαισθησία» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως ‘θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και θα ενταθούν με τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τη νομοθεσία’.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ρόδου κ. Στέργος Γιαννάς, είπε: «Μπορούμε να τηρήσουμε αυτή την συμφωνία. Θα είμαστε πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και θα δουλέψουμε μαζί για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου».
Ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηϊωάννου εξέφρασε την αισιοδοξία πως «με αυτό το μέτρο θα δοθεί και προοπτική στην Μεσαιωνική Πόλη καθώς θα βοηθηθεί η κίνηση μέσα. Επίσης θα πρέπει να γίνεται καλύτερη διαχείριση με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων σε μια προσπάθεια για την ανάδειξη του μοναδικού μνημείου», ενώ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, εκφράζοντας με την σειρά του την ικανοποίησή του, είπε: «Το Λιμενικό Ταμείο, εφαρμόζει πολιτικές τις οποίες σχεδιάζει με την δημοτική αρχή. Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί είναι το κυκλοφοριακό και πιστεύουμε ότι θα μπει ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Ρόδου ώστε να ‘αναπνεύσει’ το κέντρο της πόλης. Ο ήδη διαμορφωμένος χώρος είναι περί τα τέσσερα στρέμματα και θα φιλοξενήσει γύρω στα 170 αυτοκίνητα. Παράλληλα, υπάρχει ακόμη ένας χώρος που έχουμε διαμορφώσει πρόσφατα και θα χρησιμοποιηθεί εάν και εφόσον υπάρξει ζήτηση και ενδιαφέρον. Είναι 3.256τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον 120 αυτοκίνητα. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές για να βελτιωθεί η κατάσταση».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ