Τοπικές Ειδήσεις

Σύλληψη 2 αλλοδαπών κατόπιν καταδίωξης στη Σύμη

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σύμης.

Το ΠΛΣ προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν ανταποκρίθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους. Στο Τ/Χ επέβαιναν δύο αλλοδαποί (1 υπήκοος Ρωσίας και 1 υπήκοος Ιράν), ηλικίας 49 και 39 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 82 και 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στη χώρα).

Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Σύμης, όπου σε περαιτέρω έλεγχο στη βάση δεδομένων SIS, διαπιστώθηκε ότι για τον 49χρονο υπάρχει η καταχώρηση του μέτρου της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου