Ειδήσεις

3 στους 10 Αμερικανούς περιορίζουν τον αριθμό των ταξιδιών για το ερχόμενο 6μηνο

Θετικά μηνύματα αλλά και σαφείς ενδείξεις προσεκτικής οικονομικής διαχείρισης και προγραμματισμού των διακοπών αποτυπώνονται στη νέα έρευνα «American Travel Sentiment Wave 97» της Longwoods International, που χαρτογραφεί τη διάθεση και τις προθέσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών τον Ιούνιο του 2025.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στις 3 Ιουνίου του 2025 με την υποστήριξη της Miles Partnership σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 94% των Αμερικανών έχει σχέδια διακοπών για το ερχόμενο εξάμηνο.

Ωστόσο, η οικονομική τους κατάσταση, παίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό διακοπών, με το 19% να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό έναντι ποσοστού 21% πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η προσωπική οικονομική κατάσταση αναγκάζει το 37% να μειώσουν τα ποσά δαπανών σε αγορές λιανικού εμπορίου, σημειώνοντας αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τα επίπεδα Μαϊου του 2024, το 32% να περιορίζει τις δαπάνες για διασκέδαση και το 30% τον αριθμό των ταξιδιών –έναντι αντίστοιχου ποσοστού 26% το Μάιο του 2024. Παρόλ’ αυτά, μικρότερο ποσοστό από πέρυσι (29% έναντι 32%) προτίθεται να επιλέξει κοντινό προορισμό.

Παράλληλα, το 26% εξωθείται στο να προτιμήσει οδικό ταξίδι παρά πτήση, έναντι 22% πέρυσι, και το 22% περιορίζει τις δαπάνες διαμονής –έναντι 20% το Μάιο του 2024, όμως μόλις το 8% επιλέγει να μην ταξιδέψει καθόλου και το 6% να προβεί σε ακύρωση του ταξιδιού.

Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στον ταξιδιωτικό σχεδιασμό, με εργαλεία όπως το ChatGPT, συνεχίζει να αυξάνεται με το 25% των Αμερικανών να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο εργαλείο ΑΙ, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 19% πέρυσι.

Πηγή: tornosnews.gr
 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου