Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Ανάγκη για βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού της Καρπάθο

Την ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού της Καρπάθου έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω αναφοράς, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, ύστερα από σχετική επιστολή της Επάρχου του νησιού.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής, δεδομένης και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην νησιωτική χώρα εξαιτίας της πανδημίας, η ολοκληρωμένη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού κρίνεται ουσιαστική για την τοπική οικονομία αλλά και για την τόνωση της τουριστικής κίνησης, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές όπως η Κάρπαθος. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ζητά την ρύθμιση αναχωροαφίξεων των πλοίων που προσεγγίζουν το νησί, ενώ, υπογραμμίζει την ανάγκη για ενίσχυσης του δικτύου του νησιού, με ένα ακόμη δρομολόγιο.

Στην δυσάρεστη συγκυρία στην οποία έχουν περιέλθει τα ακριτικά νησιά αλλά και ολόκληρη η χώρα, λόγω της πανδημίας και της δραματικής μείωσης στις αφίξεις τουριστών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να βελτιώσει την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών έτσι ώστε να στηριχθούν όσο το δυνατόν επαρκέστερα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου