ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αχτσιόγλου για το περιστατικό στη Ρόδο: “Αόρατοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν, ούτε αόρατες ζωές”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτιό­γλου σχο­λί­ασε το θλιβερό περι­στα­τικό λιπο­θυ­μίας 9χρονου κορι­τσιού στη Ρόδο, κάνο­ντας μεταξύ άλλων και λόγο για “συνει­δητή επιλογή της κυβέρ­νη­σης να μην συν­δια­λέ­γε­ται με τα καθη­με­ρινά προ­βλή­ματα των εργα­ζο­μέ­νων”.

Το περι­στα­τικό που έχει συγκι­νή­σει και συγκλο­νί­σει όλη τη χώρα με τη λιπο­θυ­μία του 9χρονου κορι­τσιού στη Ρόδο σχο­λί­ασε με ανάρ­τησή της στο Facebook η Έφη Αχτσιό­γλου. Η τομε­άρ­χης Εργα­σίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στη μητέρα του κορι­τσιού, ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­ληλο που έχει χάσει τη δουλειά της μετά από το κλεί­σιμο πολλών επι­χει­ρή­σεων στο νησί, ενώ παράλ­ληλα εξα­πέ­λυσε επίθεση στην κυβέρ­νηση της Νέας Δημο­κρα­τίας, η οποία “συνει­δητά επι­λέ­γει να μην συν­δια­λέ­γε­ται με τα καθη­με­ρινά προ­βλή­ματα των εργα­ζο­μέ­νων και να τους θεωρεί αόρα­τους”.

Ανα­λυ­τικά η ανάρ­τησή της:

“Η λιπο­θυ­μία της εννιά­χρο­νης κόρης ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λου που έμεινε άνεργη, μαρτυρά με τον πιο κραυ­γα­λέο τρόπο το βιο­πο­ρι­στικό πρό­βλημα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες επο­χι­κοί εργα­ζό­με­νοι και οι οικο­γε­νειές τους. Κυρίως όμως εκθέτει την κυβέρ­νηση και ανα­δει­κνύει τις τερά­στιες ευθύνες της για τους χει­ρι­σμούς της στην αγορά εργα­σίας και την οικο­νο­μία.

Το συγκε­κρι­μένο γεγονός καθιστά φανερό ακόμη και στους πιο φανα­τικά υπέρ­μα­χους της δήθεν κανο­νι­κό­τη­τας της #ΝΔ, ότι οι πολι­τι­κές της κυβέρ­νη­σης αγνοούν επι­δει­κτικά τερά­στια τμήματα της κοι­νω­νίας, τις ανάγκες εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων εργα­ζο­μέ­νων και τους οδηγούν στη φτω­χο­ποί­ηση. Πάρα τις επι­κοι­νω­νια­κές φούσκες, τα μέτρα του υπουρ­γείου εργα­σίας αφήνουν εντελώς στον αέρα τους επο­χι­κούς εργα­ζό­με­νους.

Οι προ­τά­σεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία αλλά κυρίως για το εισό­δημα έκτα­κτης ανάγκης, θα κάλυ­πταν σημα­ντικά τις ανάγκες των εποχικά εργα­ζο­μέ­νων και των οικο­γε­νειών τους και θα τους επέ­τρε­παν να ζήσουν με αξιο­πρέ­πεια και να αντι­με­τω­πί­σουν τις δυσκο­λίες.

Η κυβέρ­νηση συνει­δητά επι­λέ­γει να μην συν­δια­λέ­γε­ται με τα καθη­με­ρινά προ­βλή­ματα των εργα­ζο­μέ­νων, να τους θεωρεί αόρα­τους, να αγνοεί τις προ­τά­σεις της αντι­πο­λί­τευ­σης, να επαί­ρε­ται και να κομπά­ζει. Μάλιστα ο κ. Βρού­τσης έφτασε στο σημείο να λεει σήμερα ότι το υπουρ­γείο Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σεων (!) δεν έχει και δεν μπορεί να έχει εικόνα για όλα αυτά.

Η από­σταση της κυβέρ­νη­σης από την πραγ­μα­τική ζωή της συντρι­πτι­κής πλειο­νό­τη­τας των πολιτών, προ­κα­λεί.

Αόρατοι εργα­ζό­με­νοι δεν υπάρ­χουν, ούτε αόρατες ζωές”.

Πηγή : news247.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.