Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Οι επιχειρήσεις, οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι της Καλύμνου χρειάζονται άμεση στήριξη.

Τα κενά λόγια της Κυβέρνησης έχουν αφήσει αβοήθητο το νησί

Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σχετικά με τα άμεσα μέτρα που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Καλύμνου, ενός νησιού που η οικονομική ζωή του, λόγω των συνεχόμενων lock down, βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση.

Όπως ο ίδιος ο Έπαρχος Καλύμνου και οι τοπικοί φορείς του νησιού τονίζουν σε επιστολές τους, το νησί βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Τα συνεχή περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στο νησί, την ώρα που σε όλη την υπόλοιπη χώρα η τουριστική περίοδος και η εμπορική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει, έχουν προκαλέσει σοβαρό αντίκτυπο στους επαγγελματίες του νησιού, ιδίως αυτούς που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, την εστίαση, το λιανεμπόριο, τον τουρισμό και τις οικοδομικές δραστηριότητες.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει ότι πολλοί από τους επιχειρηματίες του νησιού χρειάζονται άμεσα την εφαρμογή μέτρων στήριξης, καθώς χωρίς την αναγκαία βοήθεια αδυνατούν να επανέλθουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ξεπεράσουν τα μεγάλα πρόβλημα επιβίωσης που πλέον έχουν. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συντάσσεται με τις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας της Καλύμνου και υπογραμμίζει στους Υπουργούς την ανάγκη για:

· Να επιδοτηθεί το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα για τους εποχικούς εργαζόμενους, έτσι ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να στηριχτούν παράλληλα και οι επαγγελματίες του νησιού

· Να υπάρξει ρύθμιση των υποχρεώσεων προς τρίτους (κάλυψη επιταγών, ΔΕΚΟ κ,α.) από την ημερομηνία επιβολής των περιοριστικών μέτρων

· Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του πρωτογενούς τομέα (αγρότες, αλιείς, κα)

· Να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου και για τον μήνα Μάιο

· Να μην εισπραχθούν δημοτικά τέλη και τέλη κοινοχρήστων χώρων και να διαγραφούν οφειλές προς το Δήμο για όλο το διάστημα της πανδημίας, με την παράλληλη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου