ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτημα του ΟΕΒΕΔ για επέκταση του μέτρου οικονομικής ενίσχυσης 800€ στα κέντρα Ξένων Γλωσσών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νίκος Τσούλλος

Επι­στο­λή προς τον Υπουρ­γό οι­κο­νο­μι­κών Χρ Σταϊ­κού­ρα και τους Βου­λευ­τές Δω­δε­κα­νή­σου απέ­στει­λε η Ομο­σπον­δία Επαγ­γελ­μα­τιών Βιο­τε­χνών Εμπό­ρων Δω­δε­κα­νή­σου με αί­τη­μα την επέ­κτα­ση του μέ­τρου οι­κο­νο­μι­κής ενί­σχυ­σης 800€ στα κέ­ντρα Ξένων Γλωσ­σών

Ανα­λυ­τι­κά η επι­στο­λή

Αγα­πη­τοί κύ­ριοι ,

Έχουν ήδη θε­σμο­θε­τη­θεί από την κυ­βέρ­νη­ση μια σειρά μέ­τρων για την στή­ρι­ξη μι­κρό­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων και Επαγ­γελ­μα­τιών. Ως κοι­νω­νι­κός εταί­ρος όμως έχου­με την υπο­χρέ­ω­ση να σας ενη­με­ρώ­σου­με για τις πα­ρα­λεί­ψεις και αβλε­ψί­ες προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τευ­θούν όλες οι επι­χει­ρή­σεις, ανε­ξαι­ρέ­τως, που θί­γο­νται από τον κο­ρο­νο­ϊό.

Ο συ­γκε­κρι­μέ­νος κλά­δος ,ΙΔΙΟ­ΚΤΗ­ΤΩΝ ΚΕ­ΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣ­ΣΩΝ είναι σε πλήρη ανα­στο­λή από 11 Μαρ­τί­ου 2020 με ΚΥΑ που εκ­δό­θη­κε στις 10/3/2020 με αριθ­μό φύλ­λου 783 (αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.16838)

Ο με­γα­λύ­τε­ρος αριθ­μός των Κέ­ντρων Ξένων Γλωσ­σών του Νομού Δω­δε­κα­νή­σου είναι μι­κρές επι­χει­ρή­σεις με δυ­να­μι­κό προ­σω­πι­κού 2-3 ατό­μων. Πλήτ­το­νται ανε­πα­νόρ­θω­τα και είναι ορατή η ερ­γα­σια­κή ανα­σφά­λεια και αβε­βαιό­τη­τα για την επό­με­νη μέρα, δε­δο­μέ­νου ότι στην πλειο­ψη­φία τους οι κά­τοι­κοι των νη­σιών που απευ­θύ­νο­νται στα Κέ­ντρα του νομού μας απα­σχο­λού­νται στον του­ρι­σμό . Κιν­δυ­νεύ­ουν με «λου­κέ­το» και είναι εύ­λο­γη η ανη­συ­χία τους.

Τα μέλη του Κλά­δου ,και όχι μόνο ,έχουν υπο­στεί μία ανεί­πω­τη τα­λαι­πω­ρία το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα κατά το οποίο υπήρ­ξε απί­στευ­τη ασά­φεια σχε­τι­κά με το αν εντάσ­σο­νται στο επί­δο­μα των 800 ευρώ ή στο voucher των επι­στη­μό­νων. Εν τέλει από τις 11 Μαρ­τί­ου έως και σή­με­ρα (διά­στη­μα 43 ημε­ρών) κα­νείς από τους ιδιο­κτή­τες ή τους υπαλ­λή­λους των Κέ­ντρων Ξένων Γλωσ­σών δεν έχει λάβει το επί­δο­μα ει­δι­κού σκο­πού..

Είναι δί­καιο οι επι­χει­ρή­σεις αυτές να εντα­χθούν στις επι­χει­ρή­σεις της αρ­χι­κής λί­στας,εκεί­νων που κα­θό­ρι­σε η Κυ­βέρ­νη­ση με την έκτα­κτη απο­ζη­μί­ω­ση των 800 ευρώ, αλλά και να προ­χω­ρή­σει στην κα­τα­βο­λή του επι­δό­μα­τος αυτού.

Βοη­θή­στε τους κλά­δους που πλήτ­το­νται πιο πολύ από όλους σή­με­ρα μέσα σε αυτή την πολύ δύ­σκο­λη και δυ­σά­ρε­στη για όλους κα­τά­στα­ση. Κιν­δυ­νεύ­ουν με κλεί­σι­μο εκα­το­ντά­δες επι­χει­ρή­σεις του κλά­δου εκ­παί­δευ­σης. Με το κλεί­σι­μο τους θα δη­μιουρ­γη­θεί απί­στευ­τα με­γά­λος αριθ­μός ανέρ­γων πα­νελ­λα­δι­κά. Μι­κρές οι­κο­γε­νεια­κές επι­χει­ρή­σεις , κόποι μιας ζωής θα πάνε χα­μέ­νοι.

Με εκτί­μη­ση

Κοι­νω­νι­κός εταί­ρος

Ομο­σπον­δία Επαγ­γελ­μα­τιών Βιο­τε­χνών Εμπό­ρων Δω­δε­κα­νή­σου

Ο Πρό­ε­δρος                           Ο Γεν Γραμ­μα­τέ­ας

Νι­κό­λα­ος Τσούλ­λος              Γε­ώρ­γιος Πά­γκα­λης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.