Ειδήσεις

ATOR: Σταθερή άνοδος των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ένωση Ρώσων τουρ οπερέιτορς, ATOR, στο στάδιο των προκρατήσεων, η Ελλάδα παρουσίασε σταθερή ανάπτυξη σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις κρατήσεις των κορυφαίων προορισμών, που κυμαινόταν από 10% έως 100%.

Η Ελλάδα και ο ρωσικός τουρισμός

Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα από τους Ρώσους  λόγω της σχετικής σταθερότητας της ισοτιμίας του ευρώ, της αύξησης της προσφοράς των τουρ οπερέιτορ και του αριθμό των ξενοδοχείων, με το σύστημα all inclusive. Σύμφωνα με την Mouzenidis Travel, οι προκρατήσεις για Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 25%. Στη  Coral Travel, ο όγκος των περιηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο πρόωρης κράτησης αυξήθηκε κατά 11% σε ετήσια βάση. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Intourist καταγράφει αύξηση πωλήσεων 30% στην περιοχή της Λευκορωσίας και η Biblio-Globus  καταγράφει αύξηση10%. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων τριών χωρών στις πρώτες κρατήσεις στους πελάτες του τουριστικού πράκτορα TEZ Tour, μαζί με την Τουρκία και την Ισπανία. Εκπρόσωποι του ταξιδιωτικού πράκτορα ANEX Tour ανέφεραν ότι το περασμένο έτος, στο στάδιο των προπωλήσεων, έφτασε στο 25% με το ποσοστό να παραμένει σταθερό. Η TUI Ρωσίας αναφέρει διπλάσιο αριθμό κρατήσεων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, που αποδίδεται στην σταθεροποίηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ, αλλά και στο γεγονός ότι η ζήτηση για την τωρινή σεζόν δεν σταματά από διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2018. Τέλος, σημαντικό ρόλο στις φετινές διακοπές των Ρώσων στη χώρα μας είναι ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν από τον Μάιο ουσιαστικά, εξαιτίας  και των καλών τιμών.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου