Ειδήσεις

Προεκλογικές δηλώσεις Σ. Στάγκα και Αλ. Παπουρά, υποψηφίων με την παράταξη του Στράτου Καρίκη

Σήμερα, άνθρωποι νέοι που έχουν όραμα για το νησί μας συμμετέχουν μαζί με δύο ανθρώπους οι οποίοι με την πορεία σηματοδότησαν θετικά την πορεία του νησιού μας. Νιώθω μεγάλη χαρά που ο Σάκης Στάγκας και ο Αλέκος Παπουράς είναι κοντά μας.
Είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ άνθρωποι, οι οποίοι στους δήμους που υπηρέτησαν έφεραν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι πολίτες, από όποιο χώρο και αν προέρχονται, χαρακτηρίζουν απόλυτα θετικό το έργο τους, θεωρούν ότι σηματοδότησε θετικά την πορεία του τόπου μας. Όλα τα μεγάλα έργα στην Ιαλυσό και στον Αρχάγγελο χαρακτηρίζονται σαν έργα του Σάκη Στάγκα και του Αλέκου Παπουρά.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι έγιναν γνωστοί όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά σε όλο τον πολιτικό χώρο για τη διεκδικητικότητά τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι με συνεχείς παρεμβάσεις τους στην Αθήνα από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υπουργό κατάφερναν να πετυχαίνουν πράγματα σπουδαία για τον τόπο μας.
Για μία ακόμη φορά θα πω ότι νιώθω ικανοποίηση και συγκίνηση. Είναι χαρά μας που επέλεξαν και εκείνοι να είμαστε μαζί. Η παράταξή μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέους ανθρώπους, υπάρχουν όμως και παλιοί, οι οποίοι κόσμησαν την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια.
Κλείνοντας, θέλω να χαιρετίσω ξανά την υποψηφιότητα του Σάκη Στάγκα και τον Αλέκο Παπουρά. Είναι μεγάλη χαρά για όλα τα μέλη της παράταξης που είναι μαζί μας ο Σάκης και ο Αλέκος. Από σήμερα ο εκλογικός αγώνας για όλους τους άλλους γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι τι σηματοδοτεί η παρουσία αυτών των δύο προσώπων στο ψηφοδέλτιό μας. Όλοι θα ήθελαν τον Στέργο Στάγκα και τον Αλέκο Παπουρά στο δικό τους ψηφοδέλτιό. Προτίμησαν εμάς γιατί πιστεύουν το Όραμα που έχουμε για το νησί μας. Πιστεύουν ότι είναι η ώρα να φύγει όλο το παλιό κατεστημένο-προσωπικά δεν κατατάσσω αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή την κατηγορία.
Πιστεύω ότι πρέπει να υπερβούμε τον κομματισμό. Είναι άνθρωποι οι οποίοι πάλεψαν και κάνουν τη υπέρβαση να είναι κοντά μας σε ένα ψηφοδέλτιο, που είναι πάνω από πολιτικά κόμματα, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει ψηφοδέλτιο το οποίο εκφράζει το πολιτικό χώρο στον οποίο παλαιότερα ή ακόμη και σήμερα είναι τοποθετημένοι. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τη μεγάλη επιτυχία του συνδυασμού μας. Άνθρωποι πετυχημένοι από όλους τους χώρους είναι συνοδοιπόροι σε μία προσπάθεια να κάνουμε τη Ρόδο πιο φιλική γα τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, να κάνουμε πράξη το Όραμά μας.
Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά εκ μέρους όλης της παράταξης και εκ μέρους όλων των πολιτών οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους ήθελαν να είστε παρόντες σε αυτό τον εκλογικό αγώνα και κυρίως να είστε μαζί μας την επόμενη μέρα στην ολοκλήρωση του Οράματος για τη Ρόδο μας.
Με τιμή,
Στράτος Καρίκης-Υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου

Στέργος Στάγκας
Με ιδιαίτερη τιμή και αισθανόμενος τις ανάγκες των καιρών, τα μηνύματα των πολιτών για το ανθρώπινο πρόσωπο που επιτέλους θα πρέπει να δείξει ο δήμος, συμμετέχω σε αυτή την παράταξη, στην παράταξη Ροδίων Όραμα με μπροστάρη τον Στράτο Καρίκη, ο οποίος έχει σπουδαίες περγαμηνές στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Στα καθήκοντα που ανέλαβε στον ενιαίο δήμο Ρόδου, στον τομέα Διοίκησης έφερε λαμπρά αποτελέσματα συνενώνοντας τους 10 πρώην δήμους και πλήθος οργανισμών και επιχειρήσεων.
Χαιρετίζω όμως και την παρουσία του Αλέκου Παπουρά, ενός καθαρόαιμου αυτοδιοικητικού ανθρώπου, ενός ανθρώπου ο οποίος τιμήθηκε από τους πολίτες της Αρχαγγέλου και έφερε κάτι καλύτερο στον τόπο του. Πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέκος αυτά τα τρία-τέσσερα χρόνια ήταν μακριά από τα Κοινά. Είχαμε όμως καθημερινή επαφή και συζητήσουμε για όλα όσα συνέβαιναν και μεταφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο όσα ζητήματα αφορούν το δήμο Αρχαγγέλου.
Προσωπικά, ως μέλος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, σύμβουλος σε πέντε διαφορετικά υπουργεία και μεταξύ αυτών στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατάλαβα και πήρα το μήνυμα από το 1998 ότι επιτέλους ήλθε ο καιρός να κατεβάσουμε τις πολιτικές σημαίες και να υψώσουμε τις σημαίες της πόλης μας και των χωριών μας. Είναι αδήριτη ανάγκη πλέον να φέρουμε αποτέλεσμα. Ο τόπος δεν αντέχει άλλη μία χαμένη πενταετία με τα ίδια πρόσωπα που δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που υποσχέθηκαν.
Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μιλούσαν για απραξία της σημερινής δημοτικής αρχής. Θέλω να πω δημόσια ότι δεν είναι ευθύνη μόνο του εν ενεργεία δημάρχου του κ. Κουσουρνά αυτή η απραξία, αλλά και των μελών που ανήκουν σε αυτή την παράταξη και δεν μπόρεσαν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα και που το τέλος εγκατέλειψαν τον δήμαρχο, τον δήμο και τους δημότες.
Εμείς λέμε: φτιάνει πια, δεν πάει άλλο. Η απραξία αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Οι ανάγκες των καιρών μας υποχρεώνουν να δούμε τα προβλήματα κατάματα. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Η παράταξη Ροδίων Όραμα έχει προοπτική για μία σύγχρονη πόλη, για ένα νησί με σύγχρονη αισθητική. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε μία Ρόδο με νέα, φιλική στον πολίτη και επισκέπτη.
Η Ρόδος θα πάει μπροστά με την παράταξη Ροδίων Όραμα. Μπορούμε και πορευόμαστε όλοι μαζί έχοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Η καθημερινότητα είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας. Δυστυχώς μας απέδειξαν ότι δεν γνωρίζουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των καιρών. Αντίθετα εμείς αντιμετωπίσαμε τη καθημερινότητα, αποδείξαμε ότι και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε.
Τα σημαντικά έργα έχουν μπει στο αρχείο και τίποτε δεν περπατάει. Στη διάρκεια της θητείας μου κατορθώσαμε να έχουμε ένα κερδοφόρο δήμο Ιαλυσού, κατορθώσαμε να λύσουμε θέματα καθαριότητας, τα θέματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης με μεγάλη επιτυχία. Καταφέραμε να κάνουμε το αποχετευτικό αστικών λυμάτων, το μεγαλύτεροι έργο στο Αιγαίο. Κατασκευάσαμε τέσσερα σχολεία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι καλά ότι όποιος επενδύει στην Παιδεία, επενδύει στο μέλλον. Κατασκευάσαμε το πρώτο βιοκλιματικό δημόσιο λύκειο στην Ελλάδα, νέο δημοτικό σχολείο, το τρίτο νηπιαγωγείο της Ιξιάς και το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο της Ιαλυσού το Ψημάδιον, δωρεά της οικογένειας ευεργετών, Ντόλυς Οικονομίδη. Αναπλάσαμε την παραλιακή τουριστική ζώνη με πλήθος χώρων στάθμευσης και δημιουργία παιδότοπου. Αναπλάσαμε και κατασκευάσαμε την πλατεία Αποστολίδη από ίδιους πόρους, αναβιώνοντας την ιστορία του τόπου μας ανακατασκευάζοντας το αμφιθέατρο Φερενίκης και το Μνημείο της Καλλιπάτειρας. Ενισχύσαμε τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα με τις απαραίτητες υποδομές, συμβάλλοντας δυναμικά στην ανάδειξη του συνεδριακού, ιατρικού και αθλητικού τουρισμού. Ο πολιτισμός στο πρόγραμμά μας, κατέχει μοναδική θέση για την ανάδειξη της πολύχρονης ιστορίας του τόπου μας.
Το μόνο που μου λένε οι συμπολίτες μου ότι εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια, είναι η απραξία, οι φωτιές και οι πλημμύρες. Ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα τραβούν τα πάνδεινα. Η Ρόδος δεν βρίσκεται σήμερα στη θέση που θα έπρεπε να είναι. Δεν μπορούν να αναλάβουν τις τύχες του τόπου άνθρωποι οι οποίοι μένουν μόνο στη θεωρία. Εμείς όμως αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη, ότι και θέλουμε, και ξέρουμε και μπορούμε να υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα έργα για τον τόπο μας. Η πορεία τόσο του συναδέλφου Στράτου Καρίκη όσο και του συναδέλφου Αλέκου Παπουρά και η συμμετοχή των νέων στελεχών, αποτελούν εγγύηση ότι μπορούμε να φέρουμε άριστα αποτελέσματα. Τα χωριά μας δεν πρέπει να είναι εγκαταλελειμμένα. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μας ανήκει μία Ρόδος αξιοζήλευτη και μοναδική.
Μαζί με το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ η Νέα Δημιουργική Πνοή στοχεύει να φυσήξει επιτέλους ένας άνεμος δημιουργίας στην πολυαγαπημένη μας Ρόδο. Μαζί μπορούμε να τοποθετήσουμε τη Ρόδο μας στο βάθρο του νικητή! Ροδιακέ λαέ ζητάμε με την ψήφο σου για να μας δώσεις τη δύναμη και εμπιστοσύνη να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον που χαράξαμε μαζί, για το νησί μας, τις πόλεις και τα χωριά του για μία Ρόδο ισχυρή, ανταγωνιστική, αισιόδοξη και ανθρώπινη, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, για μία ένδοξη Ρόδο-Clara Rhodos, για να γίνει πράξη το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και η Νέα Δημιουργική Πνοή που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους, αρχές και ιδέες-
για να φυσήξει επιτέλους ένας άνεμος δημιουργίας στη Ρόδο μας!

Με εκτίμηση,
Στέργος Σ. Στάγκας,
Δήμαρχος Ιαλυσού, 1999-2010
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 2011-2014
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ροδίων Όραμα

Αλέκος Παπουράς
Είναι για εμένα μεγάλη χαρά να συμμετέχω στις εκλογές για τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ όλους όσοι συμμετέχουν στα κοινά, ανεξαρτήτως συνδυασμού. Είναι μεγάλο γεγονός να συμμετέχει κανείς ενεργά ως πολίτης στα Κοινά πράγματα του τόπου του.
Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή που δέχθηκα πρόταση από τον συνάδελφο Στράτο Καρίκη. Οι δρόμοι μας στην πολιτική είναι διαφορετικοί. Είναι όμως ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του, που σε προσελκύουν να δημιουργήσεις, να προσφέρεις για να φθάσεις στην Ιθάκη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά, αποφάσισα αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες να συμμετέχω ξανά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλοι οι υποψήφιοι στην οικογένεια του Ροδίων Όραμα έχουμε ως μέλημα μας να γίνει η Ρόδος μας η κορωνίδα όλης της Ευρώπης και όλης της υφηλίου.
Δεν θα σας κρύψω ότι πέρασα πάρα πολλά. Είμαι ο μοναδικός αιρετός που έχω πιστοποιητικά ελέγχου και ο νοών νοείτω. Και είναι πολύ καλό να γίνονται οι έλεγχοι. Είναι άσχημο, όταν ένας ποντικός τρώει το τυρί να εμπλέκονται όλοι… Αυτή η προσωπική μου εμπειρία δεν θα μπορούσε όμως να με κρατήσει εκτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για άλλα πέντε χρόνια και επαναλαμβάνω ότι είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Στράτου Καρίκη. Όλοι μας ανήκουμε σε κάποιο μετερίζι. Σήμερα όμως ξεκινάμε από μία κοινή αφετηρία.
Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου και ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης παρακολουθώ συστηματικά αλλά και με ανησυχία όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Γνωρίζοντας άμεσα τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μου και έχοντας ως γνώμονα την αγάπη και το ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, αποδέχθηκα με περίσκεψη και αίσθημα ευθύνης αλλά και αισιοδοξία την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Καρίκη μα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του στις επερχόμενες εκλογές.
Η εντιμότητα, το ήθος, η εμπειρία και η σύνεση του Στράτου Καρίκη αποτελούν εχέγγυα τόσο για την ισότιμη συμμετοχή όλων, όσο και για την ισόρροπη ανάπτυξη του ενιαίου δήμου μας, με βάση τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Η παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ είναι μία ομάδα πολυσυλλεκτική, με άξια στελέχη, με έμπειρους αλλά και νέους ανθρώπους, με φίλους από διαφορετικούς δρόμους σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συμπόρευσης για την υλοποίηση ενός κοινού στόχου και οράματος: Τη Ρόδο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.
Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου την κρίση όλων των Ροδίων, προκειμένου όλοι μαζί και με μεθοδικότητα και οργάνωση, με επιμονή και δυναμισμό, με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον πολίτη και τέλος με ρεαλισμό και ελπίδα να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε ένα καλύτερο αύριο για ολόκληρο το νησί μας.
Με τιμή, Αλέκος Παπουράς
Πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ροδίων Όραμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου