Ειδήσεις

Δήλωση υποψηφιότητας του Μιχάλη Τεχνίτη

Μετά από 12 χρόνια αποχής από την ενεργό πολιτική δράση, δηλώνω την υποψηφιότητα μου για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΙΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με επικεφαλής το Γιάννη Μαχαιρίδη.

Σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο για τον τόπο μας και τα νησιά μας, μια τέτοια απόφαση απαιτεί ξεχωριστή περίσκεψη. H δυσκολία των κατοίκων των νησιών μας να έχουν επαρκή πρόσβαση στο σύστημα υγείας, η ανεπαρκής διασύνδεση των νησιών μας, οι αδυναμίες εύρεσης εργασίας, η προστασία της φυσική μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος και βέβαια η διάβρωση των ακτών και κυρίως της δυτικής πλευράς του νησιού της Ρόδου,  είναι μερικά μόνο από τα καίρια ζητήματα που μπορούν να ταρακουνήσουν και να εμπνεύσουν οποιονδήποτε πολίτη να επανακάμψει στην πολιτική δράση.

Ο τρόπος για να καταφέρει η Περιφέρεια να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά είναι να διευρυνθούν θεσμικά οι αρμοδιότητες Διοίκησης της Περιφέρειας. 

Απαιτείται λοιπόν η διεκδίκηση μιας γενναίας μεταρρύθμισης ώστε να αποκεντρωθούν οι αντίστοιχες αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, με την παράλληλη αποκέντρωση και των σχετικών οικονομικών πόρων. Γιατί μόνο έτσι θα μπορεί η Περιφέρεια να δώσει λύση στα τόσα προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με σημαντικούς τομείς της καθημερινής ζωής μας. Διεκδικούμε μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση με σύγχρονες αρμοδιότητες αντάξιες των προκλήσεων της εποχής.

Κοινή, διαρκής, επίπονη  και συντονισμένη δράση όλων μας  μπορεί να επιφέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Σε ένα κράτος απρόσωπο, αδιάφορο και ενίοτε εχθρικό, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι κοντά στο νησιώτη, αρωγός, προστάτης και αποκούμπι του.

Αυτό φρονώ ότι μπορεί να γίνει με το συνδυασμό «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΙΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη , Γιάννη Μαχαιρίδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου