Ειδήσεις

Απάντηση της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Euromedica σε δημοσιεύματα που την αφορούν

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ αφού έλαβε γνώση της εξωδίκου δηλώσεως της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατά του ιδιοκτήτη της έγκριτης εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, κ. Αθανασίου, που αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας από 22.12.2016, γνωστοποιεί τα κάτωθι:
Η Διοικήτρια του Γ.Ν.Ρ., χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα που να προκύπτει από τα καθήκοντά της, εισέβαλε σε ιδιωτικό χώρο προκαλώντας αναστάτωση και διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.
Ουδέποτε ζήτησε να επικοινωνήσει με την Διοίκηση της κλινικής ως όφειλε, αλλά μόνον με τον προïστάμενο του χειρουργείου και μάλιστα σε έντονο ύφος.
Η υπάλληλος της υποδοχής την συνέδεσε με τον προïστάμενο του χειρουργείου, στον οποίον απευθύνθηκε με εντονότατο ύφος απαιτώντας να μάθει εάν συγκεκριμένος ιατρός του Γ.Ν.Ρ. παρευρίσκονταν στα χειρουργεία. Τον ενημέρωσε ταυτόχρονα να προσέχει διότι οτιδήποτε της αναφέρει θα κληθεί να το καταθέσει και στην εισαγγελέα. Το ίδιο ανέφερε και σε ιατρό συνεργάτη της κλινικής, ο οποίος τυχαία ευρίσκετο στην υποδοχή της κλινικής, και ο οποίος της ανέφερε ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε.
Ο προïστάμενος των χειρουργείων επιβεβαίωσε την παρουσία του αναφερόμενου ιατρού στον χώρο των χειρουργείων ως απλού επισκέπτη σε χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιούσε γνωστός του ιατρός, συνεργάτης της κλινικής. Την διαβεβαίωσε επίσης ότι ο αναφερόμενος ιατρός ήταν απλός παρατηρητής και  δεν έκανε καμία ιατρική πράξη, διότι αυτό απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό και την Διοίκηση της κλινικής.
Η Διοικήτρια του Γ.Ν.Ρ. απέστειλε στην κλινική το ΣΔΟΕ και ενημέρωσε το ΣΕΥΥΠ. Από τον επιτόπιο έλεγχο του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε καμία παράβαση της κλινικής.
Ο προïστάμενος του χειρουργείου και ο συνεργάτης ιατρός της κλινικής κλήθηκαν από την εισαγγελέα και κατέθεσαν , επιβεβαιώνοντας τα ανωτέρω αναφερόμενα.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ από την έναρξη της λειτουργίας της συνεργάζεται αρμονικά με το Γ.Ν.Ρ. και είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ λαμβάνοντας γνώση της εξωδίκου δηλώσεως κατά της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ , επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της σχετικά με αναφορές γεγονότων που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της και ιδιαίτερα όταν είναι ανακριβείς και στερούνται της αληθείας.
Παρακαλούμε πολύ για την δημοσίευση προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος
Δημήτριος Ασημακίδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου