Ειδήσεις

Κατέθεσε υπόμνημα ο κ. Στάγκας με αναλυτικές εξηγήσεις

Πολυσέλιδο υπόμνημα εξηγήσεων κατέθεσε ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας προς την υπηρεσία, ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Σ. Στάγκας.

Ο κ. Στάγκας ελέγχεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ στην πολύκροτη υπόθεση της παράνομης απασχόλησης συμβασιούχων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού μετά από επιβαρυντικό πόρισμα του ΑΣΕΠ.

Εχει κριθεί συγκεκριμένα ότι παρανόμως μετατράπηκαν οι συμβάσεις συνολικά 57 υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Ιαλυσού σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις αριθ. 50/30-6-2006 και 87/14-9-2006 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ιαλυσού.

Κρίθηκε επιπλέον ότι παρανόμως ενέταξε η ΔΕΥΑ Ρόδου τους ανωτέρω εργαζόμενους στο προσωπικό της με την αριθ. 2/16-05-2011 απόφαση του Δ.Σ.

Ο κ. Στάγκας υποστήριξε ότι αυθαίρετα και χωρίς νομικό έρεισμα η ως άνω έκθεση χαρακτηρίστηκε ως εμπιστευτικό έγγραφο από την ΔΕΥΑΡ και δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ ούτε ενημερώθηκε για τα στοιχεία που απεστάλησαν στο Α.Σ.Ε.Π. για τη διενέργεια του συγκεκριμένου ελέγχου με αποτέλεσμα και να μην αποσταλεί το σύνολο των σχετικών εγγράφων που αφορούσαν την εργασιακή σχέση των εν λόγω εργαζομένων αλλά και να μην έχει την δυνατότητα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Εξέφρασε δε την απορία του για το ό,τι δεν του δόθηκε η δυνατότητα έστω και εξωθεσμικά, να καταθέσει τις απόψεις του και να αντικρούσει τα όσα ισχυρίζεται ο επιθεωρητής.
Υποστήριξε ότι η μεταφορά του προσωπικού έγινε νόμιμα τονίζοντας ότι δεν νομιμοποιούντο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης να αρνηθούν την κατάταξη των εν λόγω εργαζόμενων σε συσταθείσα θέση του Ο.Ε.Υ. της ΔΕΥΑΡ.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ήταν νόμιμες οι προσλήψεις των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Ιαλυσού τονίζοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μετατρέψει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και να τους κατατάξουν σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις του Ο.Ε.Υ. καθώς αυτό ήταν υποχρεωτικό, η δε αρμοδιότητά ήταν δέσμια, από την στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. είχαν ομοφώνως αποφανθεί για το αυτονόητο, ότι, δηλαδή, οι εν λόγω εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Σημείωσε επίσης ότι ήταν αδήριτη ανάγκη η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού και η μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου, καθώς μετά από καταγγελίες που έγιναν από την Γεν. Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπρεπε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού κυρίων συλλεκτήρων και δευτερευόντων δικτύων με αποδέκτη το βιολογικό καθαρισμό Ρόδου μήκους 100 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, έπρεπε να ανορυχθούν και να λειτουργήσουν περίπου σαράντα γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιαλυσού και τρεις δεξαμενές, προκειμένου να λειτουργήσει το αποχετευτικό σύστημα και το σύστημα ύδρευσης, λόγω της έντονης λειψυδρίας στον πρώην Δήμο Ιαλυσού. Επιπλέον έπρεπε να προχωρήσουν σε άμεση ανάκληση των αδειών για τη λειτουργία των συστημάτων βιολογικού καθαρισμού ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, συνολικής δυναμικότητας 35.000 κλινών και 15.000 μονίμων κατοίκων.

Τον κ. Στάγκα εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κόκκινος και Στ. Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου