Ειδήσεις

“Μετωπική” Μητσοτάκη με Τσίπρα στις δευτερολογίες– “Ρίχνετε λάσπη” – “Ιδού ποιοι είναι τα τρολ του διαδικτύου”

Ανέβηκαν οι τόνοι στις δευτερολογίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση την ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να πει ποιο είναι το ένοχο μυστικό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας είπε πώς ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα για το ποιος τοποθέτησε τον Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.

Πολύ υψηλοί τόνοι όμως επικράτησαν και για τις δηλώσεις στελεχών στο διαδίκτυο με τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για λάσπη και να επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη ενώ ο κ. Τσίπρας παρέθεσε μια σειρά δηλώσεων της κ. Αγαπιδάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητστοάκης είπε αρχικά: «Θα επαναλάβω το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από κανένα πολιτικό αρχηγό: γιατί το metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.

  • «Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν».

«Αυτό αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Περιμένω την δική σας ουσιαστική συνεισφορά επί του πλέγματος των προτάσεων μας, πως μπορούν αυτές να γίνουν καλύτερες. Δεν άκουσα τίποτε επ’ αυτού».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στα περί συγκάλυψης που του πρόσαψε ο κ. Τσίπρας και για ένοχα μυστικά που τον συνδέει με την κα Μενδώνη είπε: «Πείτε μας ποιο είναι το ένοχο μυστικό; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης κ. Τσίπρα. Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε ότι όσα έγραψε ειδικά για την κα Αγαπηδάκη είναι ο ορισμός του σεξιστικού λόγου. Αναφέρθηκε επίσης στην δήλωση Κοντονή ότι είναι προσβλητικός ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη. «Επειδή είστε μηχανικός σας προτρέπω να καταθέσετε μια ευρεσιτεχνία τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια», είπε αναφερόμενος στην καταδίκη των τρολ του διαδικτύου από τον κ. Τσίπρα νωρίτερα.

Για το θέμα της ολιγωρίας που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη είπε: «Στις 6 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. η οποία ήταν ανατριχιαστική. Ο Νίκος Σ. φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε πέντε ώρες μετά. Μας καλείτε να πάμε στον εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κα Μενδώνη έκανε λάθος στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης. ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν πρέπει να ζει στο σκοτάδι και την σιωπή.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημά του να απομακρυνθεί η κα Μενδώνη. Είπε ότι στον χώρο του πολιτισμού γίνεται μια μικρή επανάσταση.

Τσίπρας: Αυτό είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει

Ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση και δεν έκανε στοιχειώδη αυτοκριτική. Μίλησε για επιχειρήματα για μικρά παιδιά. Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα αλλά και ένα κλίμα θετικό, είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι πολλές αποκαλύψεις έγιναν από το διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον πρωθυπουργό για τα απαράδεκτα σχόλια του Παύλου Πολάκη κατέθεσε στη Βουλή εμπρηστικές αναρτήσεις περασμένων ετών από την συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδική γραμματέα ασυνόδευτων ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

“Θα ήθελα να με ενημερώσει η κ. Αγαπηδάκη για τη δουλειά που κάνει ως ειδική γραμματέα ασυνόδευτων ανηλίκων. Αν βέβαια δέχεται η ίδια να μιλά με εγκληματικά ανήθικους, και δολοφόνους όπως μας χαρακτήριζε τότε”, δήλωσε αναφερόμενος σε αναρτήσεις της κ. Αγαπηδάκη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.

“Φέρατε το Μακελειό μέσα στην αίθουσα αυτή”

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά και άλλες αναρτήσεις από άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως του Νίκου Ρωμανού και αναφορές από μέλη της κυβέρνησης, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

“Ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίπτετε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Αναφερθήκατε στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά στην αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι'”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως “θέλετε να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου; Μιλάμε για στελέχη σας, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Ρωμανός που έλεγαν ότι ηρθαν τα ΟΥΚ να με σώσουν και μας χαρακτήριζαν συμμορία. Αυτοί είστε. Φέρατε το Μακελειό μέσα στην αίθουσα αυτή”, κατέληξε.

“Επιμείνατε στο ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο”, σχολίασε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και να το καταδικάσουμε όλοι μαζί”. Υπογράμμισε ότι όμως υπάρχει και ένα θετικό, τονίζοντας ότι “αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αναδειχτούν σειρά από κρίσιμες δημόσιες καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης σε κρίσιμα θέματα, σε μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση σας”.

“Από την περίφημη κομπίνα του “σκόιλ ελικίκου ” του κ. Βρούτση μέχρι τα πτυχία που δεν είχε ο κ. Διαματάρης που αναγκαστήκατε να τον διώξετε, μέχρι τις μάσκες αερόστατα, μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί δεν αποπέμπει την κα Μενδώνη και είπε ότι η ουσία του ζητήματος είναι ότι είχαμε μια δημόσια καταγγελία στις 6 Φεβρουαρίου και πως η κα Μενδώνη είπε ότι ο κ. Λιγνάδης οδηγήθηκε μόνος του σε παραίτηση από το κλίμα των φημών. Και πως είπε ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον Λιγνάδη.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου