Τοπικές Ειδήσεις

Μάνος Κόνσολας: «Δύο ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων»

Στον άμεσο σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Στυλιανού και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως Ρόδου « Κολοσσός».

Τέθηκαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο συνεργασίας του κ. Κόνσολα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία και τις προτάσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προέκυψαν δύο ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα:

-Εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών η μείωση τελών κυκλοφορίας, αντίστοιχη ρύθμιση όπως έγινε και με τα τουριστικά λεωφορεία.

-Αποκαθίσταται μια ανισότητα εις βάρος του κλάδου αφού με διάταξη που θα έρθει άμεσα προς ψήφιση, θα δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη και να μπορούν παράλληλα να εργάζονται, όπως ισχύει και για τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει: « Σε όλες τις επαφές και συναντήσεις μου με τον κόσμο της εργασίας και τους επαγγελματίες επιδιώκω να είμαι ειλικρινής και ουσιαστικός. Με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσεως Ρόδου «Κολοσσός», συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Μέσα από αυτή τη συζήτηση επιδίωξα ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις σε κάποια από αυτά τα ζητήματα.

Θα δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να εργάζονται , ενώ θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη , με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου