Ρεπορτάζ

Για 14 μέρες κλειστό το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι και τις 8 Μαρτίου το 2ο δημοτικό σχολείο Ρόδου, καθώς μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Έπειτα από τη διάγνωση της μαθήτριας με Covid-19, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει χθες Τετάρτη το σχολείο ώστε να γίνουν οι αναγκαίες απολυμάνσεις και αφού ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος, αποφασίστηκε από το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου να παραμείνει το σχολείο κλειστό για 14 ημέρες συνολικά, όπως προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Την ίδια στιγμή, έχει ανασταλεί από την περασμένη Δευτέρα και για 14 ημέρες η λειτουργία του 3ου γυμνασίου Ρόδου, του μουσικού σχολείου, του 4ου ΓΕΛ, του γυμνασίου και λυκείου των εκπαιδευτηρίων και της Γ’ τάξης του δημοτικού σχολείου των «Ροδίων Παιδεία», καθώς υπήρξαν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικό.
Όλοι οι μαθητές ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, τα οποία θα συνεχιστούν όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Παράλληλα, συνεχίζονται από το Δήμο Ρόδου οι προληπτικοί νεφελοψεκασμοί στα σχολεία όλου του νησιού. Σήμερα, παίρνουν σειρά τα γυμνάσια Έμπωνα, Γενναδίου και Μασσάρων που θα παραμείνουν κλειστά για ένα εικοσιτετράωρο.
Στο μεταξύ, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο νέο κρούσμα του κορωνοϊού σε σχολεία, σύμφωνα όμως με όσα έχουν γίνει γνωστά, μαθητές έχουν απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον καθώς έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Αρκετοί μαθητές παραμένουν σε προληπτική 14ημερη καραντίνα στο σπίτι.
Συνιστάται γενικότερα στους γονείς των μαθητών, να μην επισκέπτονται τα παιδιά στο σχολείο όταν παρουσιάζουν συμπτώματα και να υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.
Παράλληλα, δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων συναθροίζονται κατά τον ελεύθερο τους χρόνο σε χώρους εκτός του σχολείου χωρίς να τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.
Στα σχολεία, όπως επισημαίνουν οι διευθυντές εκπαίδευσης, τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού.
Η χαλαρότητα των μαθητών εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση του ιού στη σχολική κοινότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου