Ψυχραιμία για τον κοροναϊό και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με τη δημιουργία των νέων κλειστών δομών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήταν τα δύο μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ψυχραιμία και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τον κοροναϊό

Στη συζήτηση με τους διευθυντές ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα είναι πανέτοιμη για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του κοροναϊού. Στους διευθυντές ειδήσεων του ALPHA, του ΑΝΤ1, του OPEN, του ΣΚΑΙ, του STAR και του MEGA που ήταν παρόντες, συνέστησε τα τηλεοπτικά κανάλια να επιδείξουν ψυχραιμία στην παρουσίαση των ειδήσεων που σχετίζονται με την εξάπλωση του κοροναϊου, σημειώνοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να ενημερώνεται ορθά και αντικειμενικά, χωρίς υπερβολές που μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρμετρη αγωνία ή ακόμη και σε πανικό.

Παρών στην ενημέρωση ήταν ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Από τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ζητήθηκε στα ρεπορτάζ τους να συμβουλεύονται τους ειδικούς επιστήμονες για τις πληροφορίες που μεταδίδουν. Επιπλέον ζητήθηκε να μην εστιάζουν με τόση επιμονή στις θερμομετρήσεις στις πύλες εισόδου, διότι όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας δεν έχει κανένα νόημα, αφού ο ιός επωάζεται.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα είναι “θωρακισμένη” απέναντι στον κορονοϊό.

πηγή thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ