Ειδήσεις

Λαφαζάνης: Καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια-Διαφοροποείται από τη λίστα Βαρουφάκη

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει στις θέσεις τους και τονίζει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, παρά τα όσα δηλώνει το κείμενο Βαρουφάκη που εστάλη στο Eurogroup.

«Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ , ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Επαναλαμβάνω ότι έχω μέχρι σήμερα πει» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί αφορά και την ενέργεια.

Σημειώνεται ότι στην περιβόητη λίστα Βαρουφάκη η Ελλάδα δεσμεύεται ότι δεν θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και πως θα «σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο», στις περιπτώσεις που ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί. Για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, το κείμενο κάνει λόγο για επανεξέταση «με στόχο τη βελτίωση των όρων ώστε να βελτιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του δημοσίου, να δημιουργηθούν έσοδα, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, να προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης»

Ο πιο ώριμος και προχωρημένος διαγωνισμός ήταν αυτός του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ ΔΕΗ +13,72% που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με τουλάχιστον δύο υποψηφίους να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Σχολιάζοντας πάντως το σημείο του κειμένου Βαρουφάκη, ο υπουργός είναι κατηγορηματικός, επιμένοντας για μια ακόμη φορά ότι καμία ενεργειακή επιχείρηση δεν πρόκειται να πουληθεί, καμία αποκρατικοποίηση στο τομέα ευθύνης του δεν πρόκειται να περπατήσει.

Τα ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου