Ειδήσεις

Σκάνδαλο με τη λειτουργία γραφείου συμβούλων

Και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της απάτης κατ’ επάγγελμα προκάλεσε μήνυση ακόμη δύο κατοίκων της Ρόδου κατά των εκπροσώπων εταιρείας παροχής νομικών και οικονομικών συμβουλών, που φέρονται να διαφήμιζαν λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το θέμα, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, που αναγκάστηκε, λόγω της διάστασης που έχουν προσλάβει όμοιες καταγγελίες σε βάρος διαφόρων προσώπων, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Η πρώτη μήνυση έχει υποβληθεί από δύο έγγαμες, γυναίκες, πρώην υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού και η δεύτερη από δύο δημόσιες υπαλλήλους, εργαζόμενες σε προνοιακό ίδρυμα του νησιού.

Λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις αυξημένες οικονομικές οικογενειακές υποχρεώσεις που αντιμετωπίζουν δεν ήταν σε θέση να καλύψουν όλες τις απαιτούμενες ανάγκες τους.
Από διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα πληροφορήθηκαν ότι η πρώτη μηνυόμενη προσέφερε η ίδια και οι συνεργάτες της, νομικές, οικονομικές, και συμβουλευτικές υπηρεσίες και ότι είχε την δυνατότητα να ρυθμίζει χρέη προς τις τράπεζες και να εκδίδει δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους εν ενεργεία ή συνταξιούχους, ακόμα και αν είναι υπερχρεωμένοι ή έχουν δυσμενή στοιχεία στον Τειρεσία.

Το θέμα ίσως να έχει επεκτάσεις και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Περισσότερα για την υπόθεση που θα συζητηθεί στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου