Ειδήσεις

Περιοδεία Χ. Κόκκινου σε Κω, Ρόδο και Σύρο

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε στα νησιά Ρόδου, Κω και Σύρου στις 22 και 23/2/2014.

Είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς των νησιών και οργανωτικές συσκέψεις με τα στελέχη του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

Στη Ρόδο είχε συνάντηση με τον τ. Υπουργό Μεταφορών και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Μάκη Βορίδη που περιόδευε στο νησί και τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες, κλπ.) και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει η πολιτεία ώστε να στηριχθεί ο τουρισμός που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της περιοχής.

Ζήτησε να στηριχθούν οι δράσεις της νησιωτικότητας και η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης και ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν «χτυπηθεί» από την κρίση. Το «πλεόνασμα» να γίνει κοινωνικό «μέρισμα» στο λαό μας.
Στην Κω είχε συνάντηση με το νέο διοικητή του νοσοκομείου της Κω κ. Στασινόπουλο όπου συζήτησαν τα ζητήματα υποστελέχωσης της μονάδας υγείας στο νησί του Ιπποκράτη. Επίσης, επισκέφθηκε μονάδες οινοποιίας του νησιού και είχε συνάντηση με τον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλο που περιόδευσε στο νησί.

Στη συνάντηση ο κ. Κόκκινος ζήτησε τη στήριξη και την αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα των νησιών μας και να διατεθούν από το ΕΣΠΑ ΙΙ (2014-2020) οικονομικοί πόροι στην περιφέρεια προκειμένου να υπάρχουν άμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες. Επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου καθυστέρησε να αναδείξει το «καλάθι του Αιγαίου» με τα ιδιαίτερα αγροτικά προϊόντα των νησιών μας και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2007-2014 «Ι. Μπαλτατζής» δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την περιοχή μας αφού αρκετοί πόροι έχουν μείνει αναξιοποίητοι.
Οι δυνατότητες για την αγροτική ανάπτυξη των νησιών μας είναι μεγάλες αρκεί να υπάρχει σωστός προγραμματισμός και συνεργασία των αρμοδίων φορέων.

• Τη Δευτέρα 24/2/2014 ο κ. Κόκκινος μετέβη στη Σύρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη στελεχών του Συνδυασμού του και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου