ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη πατέρα που δεν έστελνε το 10χρονο παιδί του στο σχολείο

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑ

-Το δι­κα­στή­ριο ζή­τη­σε να προ­σκο­μι­στεί βε­βαί­ω­ση από το σχο­λείο ότι ξε­κί­νη­σε να φοιτά εκ νέου το παιδί – Αντιεμ­βο­λια­στής δι­κη­γό­ρος των Αθη­νών φέ­ρε­ται να συμ­βού­λε­ψε τους γο­νείς – 14 ακόμη μα­θη­τές νη­πια­γω­γεί­ων και δη­μο­τι­κών της Ρόδου δεν πα­ρα­κο­λου­θούν μα­θή­μα­τα!

Ανα­βλή­θη­κε χθες από το Αυ­τό­φω­ρο Μο­νο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου για την προ­σε­χή Δευ­τέ­ρα η δίκη του πα­τέ­ρα ενός 10χρο­νου παι­διού που δεν το έστελ­νε στο σχο­λείο.

Συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νη του ήταν και η σύ­ζυ­γος του και μη­τέ­ρα του παι­διού αλλά η υπό­θε­ση δια­χω­ρί­στη­κε για εκεί­νη και πα­ρα­πέμ­φθη­κε σε ρητή δι­κά­σι­μο την 4η Μαρ­τί­ου 2022.

Το Δι­κα­στή­ριο ανέ­βα­λε τη δίκη μετά την έναρ­ξη της προ­κει­μέ­νου να προ­σκο­μι­στεί βε­βαί­ω­ση ότι το παιδί έχει ξε­κι­νή­σει εκ νέου την φοί­τη­ση του στο σχο­λείο.

Οι γο­νείς ενός 10χρο­νου αγο­ριού, όπως απε­κά­λυ­ψε η “δη­μο­κρα­τι­κή” συ­νε­λή­φθη­σαν από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου την Πέμ­πτη στη Ρόδο, κα­τη­γο­ρού­με­νοι για πα­ρά­βα­ση του νόμου περί υπο­χρε­ω­τι­κής φοί­τη­σης στο νη­πια­γω­γείο, στο δη­μο­τι­κό σχο­λείο και στο γυ­μνά­σιο, καθώς δεν έστελ­ναν το παιδί τους στο σχο­λείο επει­δή έπρε­πε να φο­ρά­ει μάσκα λόγω των μέ­τρων για τον κο­ρω­νο­ϊό.

Ει­δι­κό­τε­ρα, το από­γευ­μα της 20ης Ια­νουα­ρί­ου με­τέ­βη­σαν στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου, οι γο­νείς ενός 10 αγο­ριού, ηλι­κί­ας 43 ετών ο πα­τέ­ρας και 44 η μη­τέ­ρα, έπει­τα από ει­σαγ­γε­λι­κή πα­ραγ­γε­λία για προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση μετά από τη γνω­στο­ποί­η­ση ότι το παιδί τους δεν φοιτά στο νη­πια­γω­γείο από την αρχή της σχο­λι­κής χρο­νιάς.

Οι γο­νείς στο πλαί­σιο της εξέ­τα­σής τους, ανέ­φε­ραν ότι λόγω της συν­θή­κης του κο­ρω­νοϊ­ού και επει­δή το παιδί αντι­με­τω­πί­ζει κρί­σεις πα­νι­κού εξαι­τί­ας της χρή­σης μά­σκας, δεν το έστει­λαν κατά τη φε­τι­νή χρο­νιά στο νη­πια­γω­γείο, ωστό­σο υπο­στή­ρι­ξαν ότι σκό­πευαν να το στεί­λουν το προ­σε­χές χρο­νι­κό διά­στη­μα.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να ο πα­τέ­ρας του παι­διού επε­σή­μα­νε ότι εφέ­τος έγινε η εγ­γρα­φή του παι­διού για την Πέμ­πτη Δη­μο­τι­κού στο 14ο Δη­μο­τι­κό σχο­λείο αλλά το παιδί δεν πήγε κα­θό­λου γιατί πέ­ρυ­σι όταν του ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι θα πρέ­πει να φορά μάσκα, πα­νι­κο­βλή­θη­κε και έτσι απο­φά­σι­σαν με την σύ­ζυ­γο του να μην το στέλ­νουν στο σχο­λείο.

Πα­ρα­κο­λου­θού­σε τα μα­θή­μα­τα κα­νο­νι­κά μέσω το webex και σε συ­νερ­γα­σία με την δα­σκά­λα του κα­τά­φε­ρε να ολο­κλη­ρώ­σει την τάξη, χωρίς να πάρει βαθ­μούς και χωρίς να χάσει την χρο­νιά από απου­σί­ες.

Το παιδί του, όπως είπε, πά­σχει από κρί­σεις πα­νι­κού και έχει υπο­στεί σο­βα­ρό επει­σό­διο τον Σε­πτέ­βριο.

Υπέ­βα­λαν έτσι υπεύ­θυ­νη δή­λω­ση στη διευ­θύ­ντρια του σχο­λεί­ου και της ανα­κοί­νω­σαν ότι δεν θα στεί­λουν το παιδί στην τάξη αλλά θα του πα­ρα­δί­δει μα­θή­μα­τα δα­σκά­λα κατ’ οίκον.

Εν πάση πε­ρι­πτώ­σει ο πα­τέ­ρας είπε ότι είχε σκοπό να στεί­λει το παιδί στο σχο­λείο αλλά λόγω της έκτα­σης των κρου­σμά­των το ανέ­βα­λε.

Ο ίδιος είπε ότι είναι υπέρ της μά­σκας, δεν έχει κάνει το εμ­βό­λιο αλλά σκέ­φτε­ται να το κάνει.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του πα­ρί­στα­ται η δι­κη­γό­ρος κ. Στα­μα­τία Φίλια.

Στο με­τα­ξύ σύμ­φω­να με ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δη­μο­κρα­τι­κής» η Ει­σαγ­γε­λία Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου έχει κι­νή­σει δια­δι­κα­σία ελέγ­χου ακόμη 14 οι­κο­γε­νειών μετά από ανα­φο­ρά της πρω­το­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης Δω­δε­κα­νή­σου.

Η έρευ­να έχει ξε­κι­νή­σει από το Νο­έμ­βριο του 2021 όταν την πα­ρέμ­βα­ση του Ει­σαγ­γε­λέα Υπη­ρε­σί­ας προ­κά­λε­σε η υπο­βο­λή ανα­φο­ράς από τον διευ­θυ­ντή του 2ου Δη­μο­τι­κού Σχο­λεί­ου Ρόδου (αφού είχε προη­γη­θεί προ­φο­ρι­κή ενη­μέ­ρω­ση της Ει­σαγ­γε­λί­ας) για τους γο­νείς-αρ­νη­τές του κο­ρω­νοϊ­ού που δεν στέλ­νουν το παιδί τους επί διε­τία στο σχο­λείο, επει­δή δια­φω­νούν με τα υπο­χρε­ω­τι­κά self test και τη χρήση μά­σκας.

Ο προϊ­στά­με­νος της πρω­το­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης Δω­δε­κα­νή­σου κ. Μπά­μπης Ψαράς είχε ζη­τή­σει την υπο­βο­λή ανα­φο­ρών και για τα 4 ακόμη παι­διά που απέ­χουν από το μά­θη­μά τους γιατί οι γο­νείς τους δια­φω­νούν με τα μέτρα στα σχο­λεία.

Θυ­μί­ζου­με ότι πρό­κει­ται για τέσ­σε­ρις μα­θη­τές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ δη­μο­τι­κού στο σχο­λείο Κο­σκι­νού κι έναν της Β΄ στο 2ο δη­μο­τι­κό σχο­λείο Ρόδου.

Στη μία δε πε­ρί­πτω­ση, του μα­θη­τή της Β΄ τάξης, οι γο­νείς έχουν να στεί­λουν το παιδί τους στο σχο­λείο εδώ και δύο χρό­νια.

Στην πο­ρεία με την ολο­κλή­ρω­ση της έρευ­νας προ­έ­κυ­ψε ότι 7 παι­διά δεν πη­γαί­νουν για τους ίδιους λό­γους στο νη­πια­γω­γείο και ακόμη 7 στο δη­μο­τι­κό.

Μά­λι­στα δύο παι­διά είναι τέκνα γυ­ναί­κας που αυ­το­προσ­διο­ρί­στη­κε ως η εκ­πρό­σω­πος στην Ρόδο των αυ­τό­χθο­νων ιθα­γε­νών και μοι­ρά­ζει πρό­στι­μα εκα­τομ­μυ­ρί­ων σε δη­μό­σιους λει­τουρ­γούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Χρήστος  /  26.01.2022 16:03

    Όλα λογικά φαίνονται αυτά έ; Καλά για τα ψέματα που λένε για τον Κύριο Αντωνιάδη, γίνονται μόνοι τους ρεζίλι! Ο σκεπτόμενος κόσμος ξέρει τι συμβαίνει! Αλλά αυτή η χούντα σας φαίνεται φυσική έτσι;;; Όλα καλά!!!

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.